Не варю і не смажу: картоплю нарізаю, заливаю і в духовку. Виходить нереально смачний гарнір до всього

Запіканка з картоплі у вершках виходить неймовірно смачною, ніжною і соковитою. Така страва стане ідеальним гарніром або основною стравою на святковому столі.

Картопля – мабуть найпопулярніший овоч в нашій країні, без якого не можна уявити українську кухню. Її варять, смажать, запікають, роблять з неї деруни. Також картопля є універсальною начинкою для вареників, пирогів. Існують сотні, якщо не тисячі страв з картоплею. Пропонуємо до вашої уваги цікавий варіант картопляної запіканки, яка є ідеальним гарніром до всього. Запіканка виходить рум’яною зверху і дуже ніжною і кремовою всередині. Крім того, готується така запіканка дуже швидко і просто.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 1,2 кг;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 1 зубчик;
  • вершки (30%) – 200 мл;
  • вода – 200 мл;
  • твердий сир – 100 г;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще обирати картоплю розсипчастих сортів. Якщо це молода картопля, її можна не очищати від шкірки, зимову картоплю краще очистити. Нарізаємо картоплю дуже тонкими кружечками, товщиною 1-2 мм. Нарізану картоплю відразу перекладаємо у форму для запікання.

Рецепт ніжної і соковитої картопляної запіканки на швидкоруч
Рецепт ніжної і соковитої картопляної запіканки на швидкоруч

Цибулину очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями і перекладаємо до картоплі. Заливаємо картоплю вершками, додаємо сіль, перець і спеції. Ідеально підійде мускатний горіх, тім’ян, прованські трави. Вичавлюємо у картоплю зубчик часнику, додаємо воду і все ретельно перемішуємо.

Рецепт ніжної і соковитої картопляної запіканки на швидкоруч
Рецепт ніжної і соковитої картопляної запіканки на швидкоруч

Форму накриваємо фольгою і ставимо у розігріту духовку при температурі 180 градусів на 20-25 хвилин. Після цього фольгу знімаємо з форми і засипаємо картоплю натертим твердим сиром. Ставимо у духовку ще на 20 хвилин, що сир розплавився і зазолотився. Оскільки картопля нарізана дуже тоненько, запіканка швидкою готується.

Готову запіканку подаємо до столу гарячою. Вона виходить неймовірно смачною. Картопля м’яка, соковита і вершкова, а сирна скоринка ідеально доповнює смак страви.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Беру яйця та ще 2 інгредієнти: швидкий салат “Альбінос” всього за 8 хвилин – мої просять його тричі на день

Тепла пора року вже давно настала, і на вулицях починається справжня спека. Що може бути краще за таких умов, ніж салат, який висвітлює? Сьогодні ми підготували саме такий простий і швидкий рецепт.

Цей салат тепер готую щодня: і все одно чоловік та діти встають в чергу за добавкою. Тарілки – вилизані

Приготувати салат, від якого будуть в захваті всі, хто його скуштує, просто. Достатньо взяти відбірну яловичину, мариновані огірки та ще пару простих інгредієнтів. І шедевр кулінарії вже на столі.

Тоня Матвієнко розповіла, де зараз її тато, якого мама покинула після 50 років шлюбу: “Жодної користі”

Усіх неабияк здивувала новина, коли Ніна Матвієнко розлучилася з чоловіком після золотого весілля. Нині Тоня Матвієнко розповіла, де нині перебуває її татусь.