Цей салат за 5 хвилин вперше спробувала у ресторані. З тих пір готую його постійно: без м’яса і заморочок

Цей салат з грибами і плавленим сиром називають сільким, або осіннім. Він дуже ніжний, соковитий, а інгредієнти в ньому ідеально поєднуються між собою.

Якщо ви любите експериментувати на кухні і готувати нові та цікаві страви, цей рецепт для вас. Забудьте про радянські Олів’є та Шубу. В українській кухні є багато цікавих і смачних страв, які нікого не залишать байдужими. Пропонуємо до вашої уваги дуже ніжний салат, який можна готувати, як на свято, так і на кожен день.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 2-3 шт;
  • гриби – 150 г (в готовому вигляді);
  • морква – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • плавлений сир – 160 г (2 шт);
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту можна обрати звичайні печериці та з лісовими грибами смак салату буде ще яскравішим. Гриби потрібно нарізати кубиками і обсмажити до готовності.

Картоплю відварюємо у мундирі і охолоджуємо. Яйця відварюємо вкруту і охолоджуємо. З цибулі та моркви робимо засмажку. Цибулю ріжемо дрібним кубиком, моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинній олії до готовності. Вкінці засмажку солимо, перчимо і охолоджуємо.

Збираємо салат. Для того, щоб форма страви мала ідеальні краї, можна використати кондитерське кільце. Першим шаром натираємо картоплю на крупну тертку. Злегка присолюємо і змащуємо її майонезом. До підсмажених грибів вичавлюємо зубчик часнику і додаємо майонез. Все перемішуємо і викладаємо наступним шаром.

Рецепт ніжного і дуже смачного салату з грибами і плавленим сиром
Рецепт ніжного і дуже смачного салату з грибами і плавленим сиром

Далі викладаємо засмажку і добре розрівнюємо. Робимо сіточку з майонезу. Наступним шаром натираємо на дрібну тертку яйця і робимо сіточку з майонезу. Завершальним шаром натираємо плавлені сирки на дрібну тертку. Для того, щоб сирки краще краще натиралися, помістіть їх в морозилку на 20-30 хвилин.

Рецепт ніжного і дуже смачного салату з грибами і плавленим сиром
Рецепт ніжного і дуже смачного салату з грибами і плавленим сиром

Готовий салат можна відразу подавати до столу, а можна дати його пропитатися у холодильнику 2-3 години.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.