Такі пиріжки розлетяться за 1 хвилину: візьміть кефір, яйце і картопляну начинку. Ох, як це нереально смачно

Пиріжки за цим рецептом виходять неймовірно смачними і апетитними. Тісто пухке, ніжне і пористе, а начинка смачна і ідеально доповнює смак страви.

Смажені пиріжки на пательні може й не найкорисніша страва, але дуже смачна. Інколи можна побалувати себе та своїх рідних таким смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт смажених пиріжків з картоплею на бездріжджовому тісті. Готуються вони просто і швидко, а смак виходить відмінним.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • кефір – 400 мл;
  • сода – 1 ч.л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сметана – 3 ст.л;
  • олія – 3 ст.л;
  • борошно – 700 г.

Для начинки:

  • картопля – 6 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • оля для смаження.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо начинку. Для цього у підсолені воді відварюємо очищену картоплю. Цибулю ріжемо дрібним кубиком і обсмажуємо на рослинній олії до золотистості. З відвареної картоплі зливаємо всю рідину і товчемо до стану пюре. Далі до картоплі додаємо обсмажену цибулю разом з олією, сіль, перець і перемішуємо.

Готуємо тісто. Кефір переливаємо у глибоку миску та додаємо до нього соду. Перемішуємо вінчиком і залишаємо на 1 хвилину. Далі додаємо до кефіру сметану, сіль, цукор та олію. Все ретельно перемішуємо. Просіюємо до рідких інгредієнтів половину всього борошна від загальної кількості. Ретельно перемішуємо. Далі просієюмо другу частину борошна і вимішуємо тісто руками. Воно має вийти м’яким, еластичним і трішки липнути до рук.

Рецепт швидких і смачних смажених пиріжків з картопляною начинкою
Рецепт швидких і смачних смажених пиріжків з картопляною начинкою

З готового тіста та начинки формуємо пиріжки. Робимо злегка продовгувату форму і ретельно защіпуємо краї.  Ви можете використовувати будь-яку начинку, це тісто є універсальним.

Обсмажуємо пиріжки на великій кількості розпеченої олії з обох сторін до золотистості. Готові пиріжки виймаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт швидких і смачних смажених пиріжків з картопляною начинкою
Рецепт швидких і смачних смажених пиріжків з картопляною начинкою

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.