Готую до вечірнього телеперегляду картопляні кульки з сиром у фритюрі: подаю у гарячому вигляді з соусом

Картопляні кульки з сиром виходять хрумкими ззовні та м'якими всередині. Це чудова закуска на всі випадки життя – під серіал чи спортивний матч. Дітлахи теж ласуватимуть із задоволенням.

Вам знадобиться:

  • 500 г картопляного пюре;
  • 100 г твердого сиру;
  • 150 г панірувальних сухарів;
  • 100 г борошна;
  • 50 мл молока;
  • 2 великих яйця;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.

Для фритюру:

  • 300 мл олії.
Сирні кульки в сухарях та фритюрі

Щоб вийшло 500 г картопляного пюре, треба взяти трішки більше картоплі. Обчистьте й помийте бульби. Наріжте величенькими кубиками. Відваріть до готовності в підсоленій воді.

Воду злийте, а картоплю розтовчіть. Дочекайтеся, допоки пюре прохолоне повністю. Додайте яйце та 90 г просіяного борошна. Перемішайте та залиште на 15 хвилин, щоб маса загустіла.

Сирні кульки в сухарях та фритюрі

Сир наріжте кубиками з ребром близько 1,5 см. Можете використовувати твердий чи моцарелу. Руки вмочіть у воді. Беріть шматочок пюре завбільшки з волоський горіх. Розплескайте на долоні. По центру покладіть шматочок сиру. Сформуйте кульку, щоб сир залишився в середині.

Сирні кульки в сухарях та фритюрі

Окремо в мисочці збийте яйце. Додайте 10 г борошна, влийте молоко. Збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Кульку обмокніть в яйце. Запаніруйте в сухарях. Ще раз умочіть в яйце й обваляйте в сухарях.

Сирні кульки в сухарях та фритюрі

Пательню поставте на вогонь. Влийте олію. Коли вона закипить, опустіть кілька кульок. Вони мають бути повністю покриті жиром. Смажте до утворення золотавої скоринки. Готові вироби перекладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Сирні кульки відразу ж подавайте до столу разом з улюбленим соусом. Його можна приготувати самостійно або придбати в магазині вже готовий.

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.