Знайшла в морозилці трішки ягід і приготувала смачненькі пряники: дуже легкий рецепт для ласунів

Цю випічку зможе приготувати навіть початківець в кулінарії. Ароматні, пухкі та мега смачні — пряники з ягідною начинкою, які відмінно доповнять домашнє чаювання.

Пропонуємо рецепт смачних та ароматних пряників із ягідною начинкою. Вони м’які, легкі, красиві та просто тануть у роті. Приготуйте ці солодощі вдома та порадуйте свою сім’ю.

Інгредієнти для тіста

  • Борошно – 470 г
  • Сода – 0.5 ч. ложки
  • Цукор – 260 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Кориця – 0.5 ч. ложки
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. ложки
  • Імбир – 0.25 ч. ложки

Для начинки

  • Ягоди – 150 г
  • Цукор – 60 г
  • Крохмаль – 7 г

Для глазурі

  • Цукор – 100 г
  • Вода – 50 мл
Знайшла в морозилці трішки ягід і приготувала смачненькі пряники
Знайшла в морозилці трішки ягід і приготувала смачненькі пряники

Приготування

  1. Підготувати ягоди або фрукти за своїм смаком (можна взяти заморожені). Перекласти їх у чашу блендера, додати цукор і збити до однорідної маси. За бажанням можна перетерти через сито, щоб позбутися насіння та шкірочки. Перелити начинку в каструлю.
  2. Додати крохмаль, перемішати вінчиком і відправити на плиту. Готувати на середньому вогні, постійно помішуючи. Довести до кипіння й варити протягом 1 хвилини, щоб загустів крохмаль. Перелити начинку в тарілку, накрити харчовою плівкою та відкласти в сторону.
  3. Для приготування тіста в каструлю всипати 1 столову ложку цукру з загальної маси й поставити на плиту. Розтопити цукор до темного кольору та зняти з вогню. Влити до цукру гарячу воду і перемішувати вінчиком доки цукор не розчиниться.
  4. Додати залишений цукор, корицю, мускатний горіх, імбир і знову відправити на плиту.
  5. Перемішувати до повного розчинення кристалів цукру.
  6. Перелити в глибоку миску та просіяти 200 г борошна з загальної кількості. Добре перемішати до однорідності. Дати тісту повністю вистигнути.
  7. Додати розтоплене вершкове масло, яйце та перемішати ложкою.
  8. До залишеного борошна додати соду та поступово просіяти в тісто. Замісити м’яке тісто руками. Поділити на кусочки та сформувати їх в кульки вагою 40 г.
  9. У кожній кульці зробити поглиблення, викласти трохи начинки та защепити краї. Таким чином сформувати пряники з залишеного тіста та начинки. Перекласти заготовки на форму для запікання, попередньо застеливши її пергаментом.
  10. Відправити пряники у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  11. Вийняти з духовки та дозволити пряникам повністю вистигнути, а тим часом приготувати глазур.
  12. У каструлю всипати цукор, додати воду та залишити на плиті до закипання. Зменшити вогонь до мінімального, замішувати вінчиком і варити близько 5 хвилин.
  13. Змастити глибоку миску сиропом і викласти туди пряники. Зверху також полити сиропом і добре розподілити руками по поверхні пряників.
  14. Викладати пряники на пергамент і залишити до застигання глазурі.

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.