Куряча грудка у пергаменті краще, ніж у ресторані: цю страву чоловік тепер просить готувати ледь не щодня

Куряча грудка, приготована за цим рецептом виходить дуже соковитою, ароматною та м'якою. До того ж має неперевершений вигляд. Такий, що може стати прикрасою не тільки родинного столу, а й святкового.

А завдяки тому, що запікається вона разом з картоплею, то її поживна цінність збільшується в рази.

Отже, окрім продуктів вам знадобиться пергамент, деко та, розігріта до температури 180 °, духовка.

Інгредієнти

  • Куряча грудка 3 штуки
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак
  • Томатний соус 1 столова ложка
  • Паприка 1 чайна ложка
  • Рослинна олія
  • Картопля 5 штук
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Перець 1 штука
  • Зелень фенхелю або кропу на ваш смак
  • Сир моцарела 100 г

Приготування

Куряча грудка у пергаменті
  1. Курячі грудки помийте, обсушіть та наріжте на маленькі кубики. Складіть все у миску. Посоліть, поперчіть, посипте паприкою та додайте томатний соус. Руками у рукавичках добре “помасажуйте” м’ясо. Накрийте миску й відставте маринуватися.
  2. Самі ж поріжте почищену та помиту картоплю на кубики. Складіть у каструлю. Залийте гарячою водою, посоліть та поставте варитися до готовності на помірний вогонь. Але не потрібно розварювати.
  3. Поки картопля вариться, цибулю відчистьте від лушпиння, а перець від насіння та перегородок. Цибулю поріжте на пів кільця, а перець — на кубики.
  4. Нашаткуйте дрібно фенхель.
  5. Тепер з картоплі зцідіть воду. За потреби досоліть, поперчіть. Полийте рослинною олією та додайте до неї фенхель. Все обережно перемішайте.
  6. Далі з пергаменту зробіть човники, як на фото. З кількості продуктів, що вказана у рецепті, вам потрібно 4 “човники” відповідного розміру.
  7. Першим шаром покладіть у човник картоплю, потім — цибулю. Наступним шаром — перець і, нарешті, замариноване м’ясо. Посипте зверху натертим сиром та відправте їх у деці в духовку на 30 хвилин.
  8. Подавайте на стіл з улюбленими соусами.

Популярне

Схожі статті

Ніхто не здогадався, що цей мʼясний рулет я робила 10 хвилин: розкриваю секрет, як приготувати такий шедевр

М'ясний рулет у лаваші — це смачний та універсальний рецепт, який вартий уваги кожної господині. Його легко готувати, а результат завжди перевершує очікування.

Все кинула в каструлю і перебила блендером: за 15 хвилин ароматний крем-суп з грибів готовий до подачі

Щоб різнобарвити ваше повсякденне меню, пропоную спробувати ніжний та вершковий крем-суп на основі грибів. Він сподобається навіть тим, хто байдужий до перших страв.

Перше кохання Наталки Карпи привело співачку в ступор: дівчина зазнала зраду, ще й пережила непоправну біду

Перше кохання в Наталки Карпи закінчилося трагедією. Мало того, що обранець закрутив шури-мури з її найкращою подругою, так ще й раптово помер через нещасний випадок.