Рецепт від шеф-кухаря: ідеальна свиняча рулька з солодовим й карамельним присмаком з секретним інгредієнтом

У країнах Східної Європи, наприклад в Чехії, свиняча рулька, приготована у темному пиві, є улюбленою стравою багатьох. Секретами цього рецепту вирішив поділитися зірковий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Саме завдяки популярному напою, пиву, ідеальна свиняча рулька набуває солодовий й навіть якийсь карамельний присмак. Для приготування можна обрати будь-яке пиво: світле, пшеничне, але популярний шеф-кухар пан Клопотенко у цьому рецепті настоює саме на темному виді пива. За його словами воно ідеально підходить для запікання свинячої рульки.

Для приготування страви окрім продуктів вам знадобиться кулінарний рукав для запікання та духовка, заздалегідь розігріта до температури 200°C.

Інгредієнти

  • 0,5 л

Приготування

Рецепт свинячої рульки у темному пиві
  1. Спочатку візуально зорієнтуйтеся та оберіть каструлю за розміром рульки, яку ви будете готувати. Річ у тім, що нога повинна бути вкрита повністю водою.
  2. Після того закип’ятіть воду та залийте нею свинячу ногу у зручній каструлі. Посоліть. Поставте каструлю на повільний вогонь та варіть протягом 2 годин.
  3. Коли рулька відвариться, злийте воду, а м’ясо змастіть гірчицею. До речі, якщо ви полюбляєте більш гострі страви, то можете також змащувати й звичайною гіркою гірчицею.
  4. Тепер покладіть рульку у кулінарний рукав для запікання, а також розкладіть у рукаві гливи.
  5. Далі потрібно влити у рукав темне пиво так, щоб воно вкрило продукти.
  6. Закріпіть відкритий край рукава та відправте страву запікатися у духовку протягом 1 години.
  7. Для отримання хрусткої скоринки рукав потрібно розрізати раніше.
  8. Подавати таку страву на стіл можна разом з тушкованою капустою та запеченою або смаженою картоплею.

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.