Замість торта готую слойки “Наполеон”. Рецепт на кефірі: мінімум інгредієнтів, велика порція і дуже смачно

Тістечка "Наполеон" із листкового тіста мають яскравий сирний присмак, хоча насправді сиру в них немає й граму. Слойки хрумкі й водночас ніжні. Чудово пасують до родинного чаювання.

Вам знадобиться:

  • 250 г вершкового масла;
  • 250 г кефіру;
  • 10 г розпушувача;
  • 550 г борошна;
  • 3 дрібки солі.

Для крихти:

  • 150 г вершкового масла;
  • 120 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру.
  • Для прикраси:
  • 20 г цукрової пудри.
Слойки Наполеон із крихтою

Готувати тістечка “Наполеон” починайте з тіста. Відділіть від загальної кількості 50 г борошна для розкачування тіста. Кефір бажано брати жирний. Масло тримайте в холодильнику, діставши безпосередньо перед замішуванням.

У широку миску просійте борошно. Всипте сіль та розпушувач. Перемішайте суху суміш. Сюди ж натріть на тертушці масло. Щоб легше натиралося, вмочайте його в борошно. Перетріть масу на крихту.

Слойки Наполеон із крихтою

Влийте у крихту кефір. Швиденько замісіть тісто. Зберіть його у грудочку. Якщо воно текуче, додайте ще трішки борошна. Загорніть у харчову плівку і поставте до холодильника на годину чи півтори.

Тим часом приготуйте крихту. Просійте борошно, додайте цукор та ваніль. Дістаньте масло з холодильника й натріть на тертці. Розітріть на крихту і теж відправте в холодильник.

Слойки Наполеон із крихтою

Розімніть тісто, розділіть на 6 частин. Увімкніть духовку до 180 градусів. Присипте стіл борошном і розкачайте шматочок прямокутної форми. Решту допоки поставте в холодильник. Не обов’язково добиватися ідеально рівних країв. Скалку та руку присипте борошном.

Деко присипте борошном і вистеліть пергаментом. Перекладіть туди перший корж. Дістаньте крихту з холодильника й розділіть на 5 рівних частин. Одну з них розподіліть по поверхні тонкого коржа.

Слойки Наполеон із крихтою

Дістаньте другий ковбик із холодильника, розкачайте і викладіть поверх першого. Присипте крихтою. Так само вчиніть із рештою шматочків. Останній шматочок тіста розкачайте трохи більшим, ніж решту.

Накрийте викладені коржі й підберіть краї, вирівнявши боки. Гострим ножем наріжте тортик на шматочки й розсуньте їх один від одного. Випікайте у духовці близько 40 хвилин. Готові слойки “Наполеон” викладіть на таріль і дайте їм прохолонути. Після цього можна чаювати.

Ось іще один легкий у приготуванні сирний тортик:

Популярне

Схожі статті

“Колишній приповз”: Христина Горняк після розлучення з Володимиром Остапчуком натякнула на нові стосунки

Христина Горняк, колишня дружина Остапчука, продемонструвала кадри, на яких постала в обіймах загадкового чоловіка та натякнула, що має нові стосунки.

Могла б стати свекрухою Мартиновської, якби син був сміливішим: Ярославський показав, як виглядає його мама

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський, якого багато хто знає як затятого холостяка, нарешті розкрив, хто є його найдорожчою у світі людиною.

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.