Втомилася відповідати на коментарі, 1 раз показую рецепт: яблучний пиріг, який аж тане в роті. “Невидимка”

Яблучний пиріг за цим рецептом виходить неймовірно ніжним і смачним. У ньому практично немає тіста, адже під час випічки воно перетворюється на заварний крем.

Яблучні пироги – одні з найпопулярніший у нашій країні. Існують сотні рецептів яблучних пирогів з різними видами тіста: від дріжджового до пісочного і бісквітного. Пропонуємо до вашої уваги незвичайний, новий яблучний пиріг, який не може не сподобатись. Він практично весь складається із начинки та крему. Це дуже ніжний і смачний десерт.

Необхідні інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор – 50 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • борошно – 70 г;
  • цедра половини лимону;
  • молоко – 100 мл.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту обирайте соковиті яблука з кисло-солодким смаком.

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо вінчиком. Додаємо просіяне борошно і перемішуємо вінчиком до однорідності. Цедру половинки лимону натираємо на дрібній терці і додаємо до тіста. Також вливаємо молоко і перемішуємо. Виходить досить рідке тісто, як на млинці.

Підготуємо начинку. Яблука очищаємо від шкірки і серцевинки та нарізаємо на тоненькі брусочки. Яблука перекладаємо до тіста і ретельно перемішуємо. Не дивуйтеся, що тіста так мало, так і має бути.

Рецепт ніжного яблучного пирога: мінімум тіста і багато начинки
Рецепт ніжного яблучного пирога: мінімум тіста і багато начинки

Беремо форму для випічки. Дно форми вистеляємо пергаментним папером. Боки форми змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Перекладаємо  яблучне тісто у форму. Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Рецепт ніжного яблучного пирога: мінімум тіста і багато начинки
Рецепт ніжного яблучного пирога: мінімум тіста і багато начинки

Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо охолонути у формі. Якщо пиріг гарячим виймати з форми, він може розпастися і не триматися купи. Після охолодження, коли крем всередині схопиться, його можна нарізати і подавати до столу. За бажанням пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.