Домашній десерт, який ніколи не мені набридне. Без випічки: ефектний рецепт на святковий стіл і просто так

Десерт за цим рецептом виходить дуже ніжним, легким і кремовим. Готується він за лічені хвилини без духовки та желатину, а його смак виходить неперевершеним.

Якщо ви любите прості, зрозумілі десерти, які не потребують довгого готування і стояння біля плити, цей рецепт для вас. Молочно-лимонний пудинг виходить ніжним за консистенцією і має приємний смак. Для його приготування вам знадобляться мінімум продуктів і зовсім трішки часу.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 400 мл;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • яєчні жовтки – 2 шт;
  • цедра одного лимона;
  • цукор – 40 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 15 г;
  • сік 1 лимона;
  • згущене молоко – 100 г.

Спосіб приготування:

У сотейник або каструлю з товстим дном наливаємо молоко, додаємо натерту на дрібній тертці цедру з одного лимону. Ставимо молоко нагріватися.

В цей час в окремій мисці змішуємо яєчні жовтки з цукром та ванільним цукром. Туди ж додаємо крохмаль і добре розтираємо вінчиком.

Молоко нагріваємо до гарячого стану, але не до кипіння. Гаряче молоко знімаємо з вогню. Трішки молока вливаємо до яєчної маси і добре перемішуємо. Далі яєчну масу переливаємо до молока, ретельно розмішуємо і знову ставимо на вогонь. Варимо молочно-яєчну суміш на маленькому вогні, постійно помішуючи вінчиком до загустіння.

Рецепт ніжного лимонного пудинга без випічки і желатину
Рецепт ніжного лимонного пудинга без випічки і желатину

Отриманий крем перекладаємо у миску, накриваємо плівкою вконтакт і охолоджуємо.

З одного лимону вичавлюємо сік і змішуємо його зі згущеним молоком. Збиваємо сік зі згущенкою міксером кілька хвилин до утворення густої маси.

Беремо охолоджений крем, який ми приготували раніше, і перекладаємо до крему з лимонного соку та згущеного молока. Збиваємо все міксером кілька хвилин і викладаємо у форму, в якій буде зберігатися готовий десерт.

Рецепт ніжного лимонного пудинга без випічки і желатину
Рецепт ніжного лимонного пудинга без випічки і желатину

Прикрашаємо десерт за бажанням какао-порошком або шоколадом і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.