Повітряний кекс на сметані до чаю і кави: готується на раз-два, а смакує краще за кондитерські торти. Рецепт

Ви більше не захочете витрачати час на приготування тортів або гроші на те, аби замовити випічку в кондитерській. Ділимось простим рецептом смачного частування, яке варто спробувати кожному.

Досвідчені кондитери запевняють, що немає нічого складного в тому, аби приготувати смачний кекс в домашніх умовах. Багато господарів і господинь вже робили таку випічку, але зіткнулись із неприємною проблемою – кекс постійно падав і його не виходило зробити пишним і високим. Ділимось простим рецептом, завдяки якому ви назавжди забудете про таку неприємність. Берімося до справи!

Кулінари поділились простим рецептом смачного й пишного кексу в духовці за лічені хвилини
Кулінари поділились простим рецептом смачного й пишного кексу в духовці за лічені хвилини

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача для тіста;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1/2 склянки вершкового масла;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 4 великих яйця;
  • 1 склянка сметани;
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту.

Спосіб приготування:

Перед тим як почати приготування, розігрійте духовку до 180 градусів. Приготуйте форму для випікання, змастіть її вершковим маслом або використовуйте пергаментний папір, аби випічка не прилипла до стінок форми. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач для тіста та сіль. В іншій мисці збийте яйця з цукром до отримання світлої та пухкої маси.

Додайте розтоплене вершкове масло до змішаного цукру та яєць. Потім додайте сметану та ванільний екстракт. Добре перемішайте отриману масу. Додайте сухі інгредієнти до вологих і ретельно перемішайте, щоб утворити гладке та однорідне тісто. Перелийте тісто у заздалегідь підготовлену форму для випікання та рівномірно розподіліть його. Поставте форму в духовку та випікайте кекс протягом 50-60 хвилин.

Кулінари поділились простим рецептом смачного й пишного кексу в духовці за лічені хвилини
Кулінари поділились простим рецептом смачного й пишного кексу в духовці за лічені хвилини

Після приготування дістаньте кекс з духовки та перекладіть його на окрему тарілку, коли він трішки охолоне. Посипте готову випічку цукровою пудрою або прикрасьте шоколадною глазур’ю – все на власний смак і на своє бажання. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.