Рецепт бурякового салату з фетою та подачею як в ресторані: сама в захваті, ще й гості задоволені

Простий і корисний рецепт бурякового салату з фетою та горіхами не тільки смачна страва, а й корисна для вашого здоровʼя. За смаковими якостями десять з десяти.

Українська кухня завжди славилася своєю винахідливістю та унікальним смаком, особливо коли йдеться про використання традиційних інгредієнтів. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачного та корисного бурякового салату з фетою, горіхами та руколою.

Корисний салат з буряка та фети
Корисний салат з буряка та фети

Ця страва не тільки смачна та корисна, її можна готувати навіть на святковий стіл, оскільки виглядає наче з ресторану. Великим бонусом для українських красунь буде, що буряк і рукола — продукти, які корисні для травлення і такий салат точно не додасть вам зайвих кілограмів.

Інгредієнти:

  • 3 середні буряки, варені або запечені в духовці
  • 100 г фети, нарізаної на кубики
  • 50 г горіхів підсмажених (будь-яких)
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка бальзамічного оцту
  • Сіль та свіжомелений чорний перець на смак
  • Пучок свіжої руколи

Приготування:

  1. Почніть зі зварення буряків. Щоб це зробити, варіть їх у киплячій воді протягом 30-40 хвилин або доки вони не стануть м’якими. Після цього остудіть  їх під холодною водою та очистіть шкірку. Або добре промиті буряки заверніть у фольгу та запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 35-45 хвилин.
  2. Після охолодження наріжте буряки на невеликі кубики та перекладіть  у велику миску.
  3. Додайте нарізану фету та підсмажені горіхи до буряків.
  4. У малій мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль та перець. Влити отриману заправку у миску з буряком та фетою й добре перемішайте.
  5. Додайте руколу до салату та ще раз ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти були рівномірно покриті заправкою.
  6. Подавайте його за бажанням охолодженим або при кімнатної температури, як основне блюдо або гарнір до вашого обіду чи вечері.

Цей буряковий салат з фетою, горіхами та руколою – ідеальний вибір для тих, хто дотримується здорового харчування та цінує поєднання смаку та користі. Ця страва не тільки додасть різноманіття до вашого столу, але й принесе незабутні враження вашим смаковим рецепторам.

Популярне

Схожі статті

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.