Моє кухонне ноу-хау: капуста замість тіста. Надзвичайно смачна вечеря в духовці без зайвих калорій за 20 хв

Зі звичайної капусти можна приготувати дуже смачну і корисну страву, яка сподобається кожному. Це ідеальний варіант страви на обід або вечерю.

Капуста – дуже смачний і корисний овоч, з якого готують безліч страв. Капусту тушкують, квасять роблять з неї салати та начинку для вареників, чи пирогів і багато іншого. Пропонуємо до вашої уваги ще один відмінний рецепт з капусти, який нікого не залишить байдужим. Запіканка з капустою і фаршем виходить неймовірно смачною і соковитою.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 400 г;
  • фарш – 600 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • сметана – 150 г;
  • борошно – 1 ст.л;
  • твердий сир – 100 г;
  • кріп – 30 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо на рослинній олії. Коли цибуля стане прозорою, вкидаємо до неї моркву, нарізану тонкими брусочками. Смажимо до готовності.

Білокачанну капусту тонко шинкуємо. Якщо у вас дуже тверда зимова капуста, протушіть її з овочами на пательні 20 хвилин. Якщо капуста більш м’яка, тушкувати не потрібно.

Рецепт смачної і корисної капустяної запіканки з фаршем у духовці
Рецепт смачної і корисної капустяної запіканки з фаршем у духовці

Перекладаємо нашинковану капусту у глибоку миску і додаємо до неї фарш. Можна взяти будь-яке м’ясо: з курячим фаршем запіканка буде більш дієтичною, а зі свинячим – матиме насиченіший смак.

Дрібно нарізаємо зелень кропу і додаємо його до капусти з фаршем. Туди ж перекладаємо засмажку. Все солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції і ретельно перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо олією і перекладаємо туди підготовлену суміш. Ложкою все розрівнюємо і злегка утрамбовуємо.

Рецепт смачної і корисної капустяної запіканки з фаршем у духовці
Рецепт смачної і корисної капустяної запіканки з фаршем у духовці

В окремій мисці змішуємо сметану з яйцями та борошном. Заливку солимо, перчимо і розмішуємо вінчиком до однорідністю. Заливаємо запіканку заливкою.

Ставимо запіканку у розігріту духовку при температурі 180 градусів запікатися до готовності 45-50 хвилин. Вкінці випікання засипаємо запіканку натертим на дрібну тертку сиром і ставимо у духовку ще на кілька хвилин, щоб сир розплавився.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Хто красивіший без марафету? Ольга та Наталія Сумські показалися без макіяжу і вразили природною красою

Сестер Ольгу та Наталію Сумських вважають одними з найкрасивіших жінок українського шоу-бізнесу. Так як виглядають акторки без макіяжу та марафету?

Невістка – в горлі кістка? Третя дружина Остапчука показала, який “багатий” стіл накрила для свекрухи

Великдень заведено відзначати всією родиною. От і батьки Володимира Остапчука вирішили відвідати сина з невісткою. Як зустріла молода невістка свекра та свекруху?

“Навіть для мене було занадто”: Оля Цибульська відверто зізналася, що стикнулася з сериозною недугою

Знаменита українська артистка Оля Цибульска поділилася з підписниками складною особистою історією, через яку зірка навіть не хоче зʼявлятися перед публікою. З чим довелося стикнутися співачці?