Не люблю возитись з тістом і не вожусь. Рецепт насипного пирога із сирною начинкою: завжди ідеальний варіант

Якщо любите поєднувати різні смаки та відкривати для себе щось новеньке в кулінарії – обов'язково спробуйте цей цікавий та досить швидкий пиріг. Справитись з ним може абсолютно кожен.

Вигадувати для родини все нові й нові страви, дивувати цікавими поєднаннями стає все важче. Але не потрібно опускати руки, адже цей рецепт надовго стане улюбленою стравою.

Шоколадний пиріг
Шоколадний пиріг

Насипний пиріг із сирною начинкою

Для приготування страви нам потрібно взяти наступні складові:

  • борошно – 150 грамів;
  • холодне вершкове масло – 100 грамів;
  • какао (порошок) – 10 грамів;
  • цукор – 50 грамів;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • сир – 300-350 грамів (будь-який на власний смак);
  • яйце – 1 штука;
  • цукор – 75 грамів;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 чайна ложка;
  • ванілін – на кінчику ножа.
Шоколадний пиріг
Шоколадний пиріг

Спосіб приготування насипного пирога не відзначається особливою складністю. Для початку потрібно зробити шоколадну пісочну крихту із розпушувача, цукру та какао. Рекомендуємо всі інгредієнти додавати через сито, щоб тісто було повітряне і без комків.

Сюди ж також натираємо холодне вершкове масло, яке попередньо вмочуємо в борошно. Це дасть можливість тісту залишатись крихким та сипучим.

Тепер переходимо до приготування начинки. Для цього в глибокій чаші з’єднуємо яйця, цукор, кукурудзяний крохмаль та сир. Все перебиваємо до однорідного стану та додаємо ванільний цукор.

Шоколадний пиріг
Шоколадний пиріг

Беремо будь-яку форму та застеляємо її пергаментом. Крихке тісто одразу ділимо на три рівні частини. Перші висипаємо на дно та розрівнюємо. Потім викладаємо нашу начинку(беремо лише половину).

Шоколадний пиріг
Шоколадний пиріг

Повторюємо все ще раз та накриваємо крихким тістом в кінці. Готовий пиріг відправляємо в духову шафу на пів години при температурі 180 градусів. Після того, як десерт готовий, йому потрібно дати трішки часу настоятись в холодильнику.

Смакує пиріг з ароматним чаєм або молоком. Рецепт максимально простий в приготуванні, тому повторити зможе навіть недосвідченна господиня.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.