Перестала купувати мариновані печериці в магазині, тепер готую сама: рецепт простий, а виходить смакота

Мариновані печериці — смачна закуска, яку можна легко приготувати вдома за цим рецептом та без зайвого клопоту. Магазинні гриби більше не купите!

Мариновані печериці — це незамінна страва для господинь у кулінарії, а також їх просто полюбляє їсти вся родина. Кисло-солодкий смак грибів прекрасно поєднується з салатами та навіть як окреме доповнення до гарніру. Ви можете легко зробити їх вдома та отримати результат, який перевершить магазинні варіанти.

Простий рецепт домашніх маринованих печериць
Простий рецепт домашніх маринованих печери

Інгредієнти:

  • 500 г печериць
  • 1/2 склянки оцту (можна використовувати яблучний або винний)
  • 40 мл оливкової олії
  • 1/2 склянки води
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 чайні ложки солі
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1 чайна ложка улюблених трав
  • Свіжомелений чорний перець на смак

Приготування:

  1. Почистіть печериці від бруду та наріжте їх на тонкі пластини.
  2. У глибокій мисці змішайте олію, оцет, воду, цукор, сіль, нарізаний часник, сушені трави та перець.
  3. Додайте нарізані печериці у миску з маринадом і дайте їм просочитися протягом мінімум 2 годин в холодильнику. Якщо у вас є час, варто залишити їх маринуватися на всю ніч для максимально яскравого смаку.

Мариновані печериці прийдуться за смаком всім, хто полюбляє гриби. Їх можна використовувати як доповнення до гарніру, окрему закуску, інгредієнт для салатів, з маринованих грибів навіть можна приготувати пікантний суп. Безліч експериментів на ваші смакові вподобання, але безперечно, що ця страва не залишиться без уваги вашої родини.

Домашні мариновані печериці які смачніше, ніж магазинні
Домашні мариновані печериці які смачніше, ніж магазинні

Цікаво, що гриби є джерелом вітамінів групи B, які необхідні для здоров’я нервової системи та серця. Вони також містять мінерали, такі як калій, селен і цинк. Гриби містять білок, який важливий для відновлення мʼязів. Це особливо корисно для вегетаріанців, які шукають альтернативні джерела для заміни тваринного білка. Тож мариновані печериці — це не тільки смачна, а й корисна страва, яка завжди буде доречна для будь-якої компанії.

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.