Духмяні та румʼяні булочки зі згущенкою, як у школі: готую багато, смаколики розлітаються за пʼять хвилин

Рецепт духмяних булочок зі згущенкою та золотою скоринкою, які готували в шкільній столовій. Простий рецепт, який сподобається кожній господині. Смаколики розлітаються зі столу за пʼять хвилин.

У кожного з нас є спогади з дитинства, які б хотілося повторити у дорослому житті. Одною з таких митей є час проведений з друзями у шкільній столовій, де нас зустрічали ароматом свіжих булочок зі згущенкою. Їхня популярність не знала меж – вони завжди зникали з прилавка миттєво, залишаючи за собою тільки солодкий ванільний аромат.

Рецепт булочок зі згущенкою як у шкільній столовій
Рецепт булочок зі згущенкою як у шкільній столовій

Рецепт цих неперевершених булочок може здатися простим, але секрет їхнього успіху полягав не лише в інгредієнтах, але й у теплі та любові, яку додавали кухарі шкільної столової. Для створення таких булочок потрібно:

  • 1 склянка молока
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 100 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла, розтопленого
  • 1 яйце
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1,5 склянки просіяного борошна
  • Ванілін
  • Варене згущене молоко для начинки

Приготування:

  1. У мисці змішайте молоко з дріжджами та насипте трошки цукру. Почекайте, поки дріжджі не почнуть активно реагувати, утворивши пінну шапку — це зазвичай займає близько 5-10 хвилин.
  2. Додайте розтоплене вершкове масло, одне яйце, цукор який залишився, ванілін та сіль, ретельно перемішайте. Поступово додавайте борошно і розмішуйте, доки не отримаєте м’яке тісто.
  3. Пересипте тісто на стіл та місіть 5-7 хвилин, додаючи борошно за потреби, щоб запобігти прилипанню. Не досипайте занадто багато борошна, щоб тісто не стало щільним. Воно повинно залишитися мʼяким і не липнути до рук.
  4. Накрийте миску з тістом чистим полотенцем чи харчовою плівкою та залиште його на 1 годину у теплому місці, або доки воно не подвоїться у розмірі.
  5. Після підйому тіста, розігрійте духовку до 180 і підготуйте противень з пергаментом.
  6. Розділіть тісто на невеликі кульки, всередину покладіть чайну ложку згущеного молока і сформуйте округлі булочки. Розмістіть їх на противні з невеликою відстанню між ними. Попередньо змастіть пергамент рослинною олією.
  7. Печіть булочки протягом 15-20 хвилин, або доки вони не стануть золотистими зверху, це залежить від духовки.
  8. Після випічки, залиште булочки охолоджуватися та пригощайте свою родину, та друзів.

Отримавши такі ароматні та ніжні булочки зі згущенкою, ви знову пригадаєте шкільні роки, а їх смак нагадає безтурботне, яскраве дитинство.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.