Вареники по-новому “Начинка у начинці”. Бабуся навчила готувати: такими всім догодите і добавки ще попросять

Якщо ви гадаєте, що варениками здивувати вже нікого не можна, спробуте їх приготувати за цим рецептом. Вареники з м'ясом на картопляному тісті мають абсолютно новий смак.

Вареники – традиційна українська страва, яка готується з тіста та начинки. Існують безліч начинок для вареників: вони бувають і солоні і солодкі. Кожна господиня має свій рецепт вареників і готує їх по-своєму. Пропонуємо до вашої уваги новий рецепт вареників, який вас точно здивує. Готуються такі вареники на картопляному тісті, а смак у них виходить просто неймовірним.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • картопля – 1 кг;
  • сіль – 1 ч.л;
  • борошно – 200-230 г;
  • яйця – 2 шт.

Для начинки:

  • фарш – 300 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста потрібно відварити у підсоленій воді 1 кг картоплі. З відвареної картоплі зливаємо всю рідину і переминаємо у пюре. Охолоджумо.

Вже до холодного пюре додаємо 2 сирих яйця і добре перемішуємо. Далі всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Готове тісто має вийти м’яким і злегка липнути до рук.

Рецепт вареників по-новому на картопляному тісті
Рецепт вареників по-новому на картопляному тісті

Приготуємо начинку. Для цього на рослинній олії підсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до неї фарш і продовжуємо все обсмажувати до готовності фаршу. Вкінці начинку солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції. Ідеально підійдуть паприка, хмелі-сунелі та сухий часник.

Рецепт вареників по-новому на картопляному тісті
Рецепт вареників по-новому на картопляному тісті

З тіста і начинки формуємо невеличкі вареники звичним способом.

Рецепт вареників по-новому на картопляному тісті
Рецепт вареників по-новому на картопляному тісті

Варимо вареники у киплячій, підсоленій воді 5-7 хвилин і відразу подаємо до столу. Готові вареники можна присипати натертим сиром і зеленю. До вареників ідеально смакує сметана.

Вареники за цим рецептом виходять неймовірно смачними. Тісто дуже м’яке і смачне, а начинка ідеально поєднується з тістом.

Не бійтесь експериментувати на кухні, смачного!

Популярне

Схожі статті

Полякова спекла паску сама, а Осадча і Ребрик купили: українські зірки показали, як відсвяткували Великдень

Серед українських знаменитостей майже не знайшлося тих, хто самостійно спік паски на Великдень. Та Оля Полякова вразила публіку своєю майстерністю і показала, як працює на кухні.

І тільки смерть розлучила їх: Скрябін, Писанка та чоловік Тіни Кароль до останнього подиху жили у шлюбі

Міцні зіркові родини іноді здатна розбити лише смерть. Дуже прикро, що подібне сталося з Кузьмою Скрябіним, Русланою Писанкою та чоловіком Тіни Кароль. Другі половинки зберігають вірність.

Годую домашніх не простою яєчнею, а в помідорах: таку яскраву запіканку обожнюють і дорослі, й діти

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.