Перепробувала різне тісто для чебуреків, зупинилася на найкращому. Закохує в себе, бо найпростіше з існуючих

Спробувавши приготувати чебуреки на мінералці, від решти рецептів відмовитеся назавжди. Тісто виходить м'яким та еластичним, а ззовні утворюється тонка хрумка скоринка.

Вам знадобиться:

  • 500 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 350 мл газованої води;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. солі.
Тісто для біляшів на мінералці

Мінеральну воду потримайте хоча б годину в холодильнику, а перед замішуванням тіста ще й поставте на деякий час у морозилку. Вода має бути сильногазованою. Яйце змішайте з цукром та сіллю, збийте міксером.

Починайте потроху тоненькою цівочкою вливати мінералку, діставши її з морозилки. При цьому продовжуйте збивати масу, щоб вийшла пишна піна. Влийте олію та збивайте ще близько 2 хвилин.

Тісто для біляшів на мінералці

У глибоку мисочку просійте борошно. В середині зробіть заглиблення та влийте в нього яєчну масу. Спочатку перемішуйте ложкою. Потім переходьте до замішування руками. З тіста має вийти одна велика кулька.

Присипте стіл борошном, викладіть туди. Вимішуйте руками ще зо 10 хвилин. Тісто має стати м’яким та еластичним. Воно не повинно липнути до рук, щоб чебуреки під час ліплення не розклеювалися.

Тісто для біляшів на мінералці

Загорніть підготовлене тісто в поліетиленовий пакет і сховайте до холодильника на годину. Після цього розкачуйте кружальця, викладайте на них начинку з фаршу, формуйте чебуреки й смажте їх у великій кількості олії з двох боків.

Тісто для біляшів на мінералці

Звісно, можна скористатися купою інших рецептів тіста для чебуреків. Скажімо, замісити на кефірі, на горілці, на пиві чи зробити заварне тісто. Та з мінералкою виходить набагато дешевше. При цьому вам знадобляться лише 3 основних інгредієнти.

Начинку бажано робити з баранини. Та і з яловичиною буде непогано. Обов’язково додайте якомога більше цибулі у м’ясний фарш. Останнім часом господині навчилися робити чебуреки без м’яса – з картоплею, грибами, сиром тощо.

Популярне

Схожі статті

Завжди готую цей салат на Великдень: смачний рецепт, який вже став традиційним на моєму столі. Дуже легкий

Цей ситний, ніжний і соковитий салат стане зіркою вашого Великоднього столу. З простих продуктів та без зайвого клопоту виходить справжня смакота.

Такий десерт не знайдеш навіть у ресторанах: шоколадний пиріг з абрикосами. Секрет в особливому тісті

Усі ми любимо випічку. Без смачного шоколадного десерту не можна уявити затишний сімейний вечір. Сьогодні ми підготували простий рецепт шоколадного пирога з абрикосами, який сподобається кожному.

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.