Мій ходовий салат “Жозефіна” з 4-х інгредієнтів: готується за 10 хвилин. Простий, але вишуканий рецепт

Салат за цим рецептом можна подавати в теплому та в холодному вигляді. Продукти у ньому ідеально поєднуються між собою, а пікантна заправка додає особливого шарму.

Майонезні салати потрошки починають втрачати свою актуальність. Вони дуже ситні, жирні і не зовсім корисні. Сучасні господині все частіше подають на святковий стіл нові, цікаві салати без майонезу. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і цікавий рецепт овочевого салату з куркою, який можна подавати і в теплому, і в холодному вигляді. Він виходить дуже смачним, соковитим і свіжим.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;
  • болгарський перець – 200 г;
  • томати чері – 200 г;
  • листя салату – 1 пучок;
  • соєвий соус – 40 г;
  • олія – 4 ст.л;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • гірчиця в зернах – 1 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе нарізаємо невеликими пластинками і перекладаємо в миску. До курки додаємо сіль, перець, соєвий соус і залишаємо в цьому маринаді на кілька хвилин.

Підсмажкємо куряче філе на розігрітій олії до рум’яності.

Рецепт святкового салату з куркою та томатами без майонезу
Рецепт святкового салату з куркою та томатами без майонезу

В цей час підготовлюємо овочі. Болгарський перець очищаємо від зернять і нарізаємо середнім кубиком. Листя салату рвемо руками у довільній формі і викладаємо на тарілку для подачі. Помідори чері ріжемо навпіл і викладаємо на листя салату. Помідори злегка солимо і перчимо.

Рецепт святкового салату з куркою та томатами без майонезу
Рецепт святкового салату з куркою та томатами без майонезу

Обсмажене філе викладаємо на тарілку, а в сковорідку, де смажилося м’ясо, викладаємо болгарський перець. Обсмажуємо його 3-4 хвилини до м’якості. Ще гарячий перець викладаємо на листя салату. На верх викладаємо тепле куряче філе.

Для заправки змішуємо сік лимона, олію і гірчицю в зернах. Заправку ретельно перемішуємо і поливаємо нею салат. За бажанням зверху салат можна присипати кунжутом, а також дрібно нарізаним кропом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.