Про оселедець “під шубою” забула назавжди: цей геніальний салат замінив “королеву” святкового столу. Рецепт

Про оселедець "під шубою" та вінегрет знають усі, втім не кожному до святкового столу хочеться вкотре готувати одне й те саме. Розповідаємо, який салат може стати гідною заміною цих закусок.

Смачний, легкий у приготуванні, ситний, із високим вмістом корисних речовин і вітамінів, а головне – апетитний та ароматний салат швидко підкорить вас і ваших близьких. Ви з радістю додасте цей рецепт у список своїх фаворитів і будете подавати його до столу замість “Шуби” та вінегрету, які вже давно приїлись гостям і рідним. Ділимось основними кроками приготування апетитного частування до столу.

Як швидко та просто приготувати салат, який буде смакувати краще за Шубу та вінегрет
Як швидко та просто приготувати салат, який буде смакувати краще за Шубу та вінегрет

Інгредієнти:

  • 2 середні буряки;
  • 300 г курячого філе;
  • 1/2 чашки горіхів;
  • 1/2 чашки чорносливу;
  • 1 невелика цибуля;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ст. ложки бальзамічного оцту;
  • Сіль та перець на смак.

Спосіб приготування:

Відваріть буряки в киплячій воді до того часу, поки вони не стануть м’якими (приблизно 30-40 хвилин). Охолодіть їх, зніміть шкірку і наріжте на тонкі півкільця. Зваріть або посмажте куряче філе до повного приготування на сковорідці або у каструлі. Наріжте на тонкі смужки або кубики готове смажене або відварене м’ясо. Горіхи наріжте або подрібніть. Чорнослив наріжте на невеликі кубики.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями. У маленькій мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль та перець. Закрийте кришкою та струсіть, щоб добре розчинити інгредієнти. У великій мисці з’єднайте нарізаний буряк, куряче філе, горіхи, чорнослив і цибулю. Полийте салат приготованим соусом. Обережно та ніжно перемішайте майже готовий салат, щоб усі інгредієнти були рівномірно покриті соусом.

Як швидко та просто приготувати салат, який буде смакувати краще за Шубу та вінегрет
Як швидко та просто приготувати салат, який буде смакувати краще за Шубу та вінегрет

Після приготування салат рекомендують поставити до холодильника, аби він просочився, а всі продукти між собою добре поєднались. Перед подачею до столу ви можете посипати закуску додатковими горіхами або свіжою дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.