Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт, який можна приготувати на День Валентина

День всіх закоханих асоціюється не лише з квітами і подарунками, а й з солодкими смаколиками. Пропонуємо вашій увазі рецепт десерту, який точно здивує вашу половинку.

Пташине молоко – дуже популярний десерт, який люблять і дорослі і діти. Цей десерт підкорив ласунів своєю легкою, невагомою структурою і ніжним смаком. У класичному рецепті суфле готується на яєчних білках. Та існує багато варіацій цього десерту. Пропонуємо до вашої уваги один з найростіших рецептів “Пташиного молока”, який не менш смачний за класичний рецепт. Готується він на сметані.

Необхідні інгредієнти:

  • сметана – 500 г;
  • желатин – 15 г;
  • цукрова пудра – 150 г;
  • чорний шоколад – 80 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • вода – 70 мл.

Спосіб приготування:

Желатин заливаємо холодною водою, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.

Викладаємо у глибоку миску сметану і додаємо цукрову пудру. За бажанням, у десерт можна додати ваніль. Ретельно перемішуємо все вінчиком до утворення однорідної консистенції. Якщо ви будете використовувати не цукрову пудру, а цукор, тоді доведеться збивати сметану міксером.

Набухший желатин прогріваємо на водяній бані або у духовці до розрідження, але не даємо йому закипіти. Даємо йому трішки охолонути і тонкою цівкою вливаємо у сметанний крем. В цей час крем активно перемішуємо вінчиком, щоб желатин рівномірно розподілявся по сметанній масі.

Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт
Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт

Розливаємо цю суміш по склянках, креманках, чи десертних тарілочках. Ставимо десерт в холодильник на 1-1,5 години, щоб він застиг. Після цього його можна виймати і поливати шоколадною глазур’ю. Для глазурі чорний шоколад поломайте на невеличкі шматки і перекладіть в миску. Розтоплюємо шоколад на водяній бані і вкидаємо туди шматочок вершкового масла.

Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт
Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт

Ретельно перемішуємо до утворення однорідної, глянцевої маси. Готовою глазур’ю поливаємо десерт і ставимо ще на 10-15 хвилин, щоб шоколад “схватився”.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.