Беру борошно і замішую здобне віденське тісто. Справді особливе: такі пиріжки з яблуками аж тануть в роті

Пиріжки, виготовлені з віденського тіста, вражають повітряністю. Вони довго не черствіють, залишаючись м'якенькими. Начинку можна брати хоч із яблук, хоч із вишень

Вам знадобиться:

  • 1 яєчний жовток;
  • 550 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 250 мл молока;
  • 120 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка ваніліну.
Віденське тісто для пиріжків

Дістаньте яйця, молоко та масло з холодильника завчасно. Коли почнете замішувати тісто, вони мають набути кімнатної температури. У миску, в якій будете робити віденське тісто, всипте дріжджі. Від загальної маси цукру відберіть 1 велику ложку й змішайте з дріжджами.

Віденське тісто для пиріжків

Влийте трішки теплого молока. Перемішайте. Додайте дві ложки борошна. Ще раз перемішайте масу, накрийте плівкою і відставте на 40 хвилин. На холод виносити не потрібно. Нехай стоїть у теплі.

Тим часом вбийте в мисочку яйця, досипте решту цукру, ванілін, сіль. Перемішайте до однорідності. Зазирніть до опари. Якщо піднялася, влийте яєчну суміш та додайте розтоплене вершкове масло. Воно не повинно бути надто гарячим.

Віденське тісто для пиріжків

Влийте решту теплого молока. Перемішайте. Починайте додавати борошно частинами, щоразу розмішуючи тісто. Коли стане надто густим, приступайте до замішування руками. Готовий ковбик покладіть у миску, яку попередньо змастіть олією.

Накрийте харчовою плівкою. Залиште в кімнаті підійматися на 3 години. Через кожну годину підходьте до тіста, обминайте й знову накривайте поліетиленом. Готове тісто розділіть на дві рівні частини.

Віденське тісто для пиріжків

Кожен шматочок розділіть на 12 рівних частинок. Скачайте з них кульки. Накрийте плівкою. Витягайте по одній заготовці. Кладіть на середину начинку, формуйте пиріжки. Викладайте відразу на деко, вистелене пергаментом.

Коли всі вироби будуть зроблені, накрийте плівкою і витримайте близько 40 хвилин. Дочекайтесь, поки підійдуть, і змастіть яєчним жовтком. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Популярне

Схожі статті

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.

Сирна запіканка за кілька хвилин: найкращий сніданок дітям й дорослим. Не втомлююсь готувати своїм їдокам

Бажаємо, щоб кожен ваш ранок був добрим і тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом, який стане справжньою порадою в цьому для всієї вашої родини.

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!