Лише раз спробувала, тепер просять готувати постійно. Смажена картопля по-закарпатськи: це щось із чимось

Картоплю за цим рецептом вже багато років готують на Закарпатті. Страва виходить ситною і неймовірно смачною. Цікаво, що для її приготування треба мінімум продуктів.

Українська кухня – багата і різноманітна. Кожна область славиться своїми традиційними стравами. Так, Полтавщина славиться своїми галушками, Житомирщина – дерунами, а Буковина – мамалигою і бринзою. А ось Закарпаття славиться бограчом і завиванцями. Та це не єдині страви, які там готують вже багато десятиліть. На Закарпатті є цікавий рецепт смаженої картоплі, який ми пропонуємо приготувати і вам. Для його приготування знадобиться мінімум продуктів і трішки часу. Страва виходить смачною і ситною.

Необхідні продукти:

  • картопля – 6 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо і нарізаємо кружальцями, товщиною 4-5 мм. До нарізаної картоплі додаємо сіль, перець і добре все перемішуємо. Залишаємо картоплю на 5 хвилин. За ций час вона трішки пустить сік, його потрібно злити.

Рецепт смаженої картоплі по-закарпатськи
Рецепт смаженої картоплі по-закарпатськи

Підготуємо інгредієнти для кляру. В окрему миску насипаємо борошно, а в іншій – збиваємо яйця з дрібкою солі.

Пательню розігріваємо і наливаємо в неї олію для смаження. Кожну пластинку картоплі з двох боків вмочаємо у борошно, потім в яйце і викладаємо на сковорідку.

Рецепт смаженої картоплі по-закарпатськи
Рецепт смаженої картоплі по-закарпатськи

Смажимо картоплю з двох сторін до золотистості. Смажити треба на вогні нижче середнього, щоб картопля встигла пропектися. Кришкою накривати пательню не потрібно.

Подаємо таку картоплю разом з різноманітними соусами: кетчупом, сметаною, часниковим соусом, соусом тар-тар. Також таку картоплю можна подавати в якості гарніру до м’ясних страв, чи до салату зі свіжих овочів.

Картопля виходить м’якою, добре пропеченою та має приємну скоринку з кляру. Страва смачна і ситна.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.