Готую смаколик родом з дитинства. Ліниві вареники з сиром – це справжня насолода, виходять пухкі та ніжні!

Вареники з сиром – українська народна страва, яку готують господині, або побалувати рідних смачненьким. Але якщо часу на приготування не має – на допомогу ідуть ліниві вареники.

Ліниві вареники готуються досить легко та швидко і смакують не гірше за справжні. До страви можна додавати ягідний джем, згущене молоко чи сметану. Все залежить від вподобань родини.

Готуємо ліниві вареники легко!

Спочатку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • Пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування досить легкий.

Ліниві вареники
Ліниві вареники

Для початку потрібно викласти всі складові на стіл, щоб все було під рукою. Сир потрібно перетерти через сито, так він буде без грудочок. Тепер беремо яйця та цукор і збиваємо до утворення піни.

Ліниві вареники
Ліниві вареники

До нашої суміші потрібно додавати перетертий сир та ванільний цукор. Все перемішуємо до стану однорідності.

Ліниві вареники
Ліниві вареники

Тепер, попередньо просіяне борошно, додаємо до маси та починаємо місити тісто. Спочатку за допомогою ложки, а потім уже руками.

Ліниві вареники
Ліниві вареники

Кількість борошна потрібно самостійно регулювати, адже сир може бути більш чи менш вологим. Якщо берете домашній, то потрібно попередньо його віджати, щоб лишній сік зійшов. Ідеальний варіант – це купити в магазин вже знежирений сир.

Тепер формуємо невеличку ковбаску з тіста та нарізаємо однаковими шматочками. Форму можна обирати будь-яку, на власний розсуд. Ось наші вареники й готові. Переходимо до етапу варіння.

В каструлю наливаємо воду, потім додаємо трішки солі. Як тільки вода закипіла – додаємо вареники та варимо їх близько 4 хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб смаколики не залишилась на дні каструлі.

Ліниві вареники
Ліниві вареники

Все, страва готова і можна тепер насолоджуватись десертом. Якщо зробили багато тіста, то вареники можна і заморозити та споживати, коли захочеться.

Популярне

Схожі статті

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!

Збийте картоплю з яйцем – і отримаєте смачний сніданок, гідний зірки Мішлен: рецепт оладок із ніжного тіста

Приготувати смачний і ситний сніданок навіть для великої родини – справа, на яку вам потрібно буде виділити мінімум часу. Ділимось цікавим рецептом.

Юрій Горбунов показав свій розкішний будинок, в якому є все: навіть окремий гостьовий будиночок (ФОТО)

Відомий український ведучий Юрій Горбунов продемонстрував свій особняк, який знаходиться у котеджному містечку під Києвом. Вони з Катериною Осадчою живуть біля Потапа й Насті.