Свіжу скумбрію запікаю тепер тільки так: цікавий метод запікання риби на солі. Підсіла на цей рецепт

Щоб запекти скумбрію, вам не потрібно збирати купу спецій та приправ. Усе, що необхідно, – це звичайна сіль. Страва виходить смачною як у гарячому, так і холодному вигляді.

Хазяйки полюбляють скумбрію за жирне та доволі щільне м’ясо. Запікати цю рибку можна будь-яким способом. Сьогодні ми з вами опануємо на солі. Запікатимемо цілими тушками, тож різати на шматочки нічого не доведеться.

Вам знадобиться:

  • 2 скумбрії;
  • 800 г кам’яної солі.
Скумбрія, запечена у духовці на солі

На диво, за використання такої великої кількості солі, скумбрія виходить зовсім не солоною – вбирає рівно стільки, скільки потрібно. Натомість цей рецепт є найпростішим для приготування смачної рибки.

Скумбрія, запечена у духовці на солі

Візьміть для зручності готову форму з фольги. Якщо у вас з іншого матеріалу, то вистеліть дно фольгою чи, на крайній випадок, пергаментом. Сіль висипте у форму й рівномірно розподіліть по всій поверхні. Має вийти доволі товстий шар.

Скумбрія, запечена у духовці на солі

Кожну рибинку позбавте від голови, хвоста та плавців. Видаліть нутрощі, зішкребіть чорну плівку. Промийте рибинки під краном, після чого просушіть паперовим рушником.

Рибини викладіть на сіль так, щоб спинки опинилися зверху. Нічого не додавайте – ані олію, ані будь-які спеції. Не бійтеся, що скумбрія вийде пересоленою, – зайвого риба не візьме.

Скумбрія, запечена у духовці на солі

Розігрійте духовку до 180 градусів та відправте туди нашу рибку на солі. Запікатися скумбрія має близько 40 хвилин. Можливо, знадобиться витримати й 50 хвилин. Стежте за кольором шкуринки. Спинки мають стати золотавими.

Тушки виходять дуже ніжними. Рибинку легко розділити навпіл та витягти хребцеву кісточку. Як бачите, це найпростіший спосіб приготування скумбрії у духовці.

Популярне

Схожі статті

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.

Ця намазка “Дай краба” залітає під “100 грам” тільки так. Смачно навіть просто з хлібом – є один секрет

Дізнайтеся, як легко та просто приготувати найсмачнішу намазку з крабових паличок. Ця ніжна закуска стане справжнім хітом на вашому святковому столі.

“Нехай би показали свої ніжки”: Ірина Білик висловилася про виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні

Ірина Білик прокоментувала виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні. Співачка запевнила, що їй сподобалося все у номері дівчат, крім їхнього вбрання.