Спробувала у подруги в гостях сир і не повірила, що вона зробила його сама. Взяла рецепт: вийшло з 1 разу

Твердий сир, який так обожнюють дорослі і діти, можна з легкістю зробити в домашніх умовах. Для цього вам знадобляться всього 3 основних інгредієнти і 30 хвилин часу.

Твердий сир – дуже смачний продукт із молока, який можна їсти в чистому вигляді і додавати у різноманітні страви: піцу, салати, запіканки та інше. У магазині твердий сир коштує дуже недешево. А якщо ви хочете придбати смачний і якісний продукт, будьте готові витратити не одну сотню. Та такий сир можна приготувати вдома і зробити це не складно. Домашній сир виходить дуже смачним, адже готується лише з натуральних компонентів. Крім того, у сир можна додавати різні добавки: оливки, паприку, зелень і таким чином робити його ще смачнішим і цікавішим.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 650 г;
  • молоко – 600 мл;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сіль – ⅓ ч.л;
  • сода – 1 ч.л.

Добавки (за бажанням):

  • оливки;
  • сушені томати;
  • паприка;
  • зелень.

Спосіб приготування:

Для приготування твердого сиру обирайте якісні молочні продукти. Кисломолочний сир обирайте жирністю 5-9%. Молоко також не має бути обезжиреним.
Кисломолочний сир перекладаємо у каструлю з товстим дном і заливаємо його молоком. Ставимо каструлю на маленький вогонь. Масу час від часу помішуємо і чекаємо відділення сироватки. Коли сир з молоком будуть добре нагріті (ні в якому разі не доводимо до кипіння), а сироватка буде добре відділена, знімаємо каструлю з вогню.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах за 30 хвилин
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах за 30 хвилин

Проціджуємо масу через марлю. Потрібно відділити сирні пластівці від сироватки. Добре відтискаємо руками сироватку, щоб вийшов сухий сир. До цього сиру додаємо сіль, соду і розтоплене вершкове масло.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах за 30 хвилин
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах за 30 хвилин

Ставимо цю суміш на водяну баню і плавимо його. В цей час потрібно постійно мішати сир. Мішаємо до утворення однорідної гладкої консистенції без грудочок сиру. Якщо ви хочете отримати сир з добавками (зелень, оливки), то додавати в сир їх потрібно саме на цьому етапі.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах за 30 хвилин
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах за 30 хвилин

Знімаємо сир з водяної бані і відразу викладаємо у форму (контейнер, миску) в якій буде формуватися головка сиру. Накриваємо сир харчовою плівкою і ставимо у холодильник до повного охолодження.

Сир готовий! З цієї кількості продуктів виходить приблизно 0,5 кг твердого сиру.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".

Де зараз Дмитро Ступка: нащадок легендарного Богдана любить батьківщину здалека та показує свою нову кохану

Останнім часом в українському суспільстві відчутною є нестача толерантності до тих українських чоловіків, хто обрав іншу країну для життя. У цьому контексті однією з цікавих фігур став Дмитро Ступка.

Ектор Хіменес-Браво з “МастерШеф” показав фото з найріднішою людиною: жінка виявилась дуже схожою на нього

Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився зворушливим фото з найріднішою для себе людиною. Шанувальники відзначили схожість кулінара з мамою.