З’їдається весь без залишку! Всього 3 основні інгредієнти: рецепт бюджетний і простий, а салат супер смачний

Рецепт цього салату дуже простий, зрозумілий та бюджетний. Та навіть з трьох інгредієнтів можна приготувати дуже смачну страву, яку не соромно подати на святковий стіл.

Важко уявити святковий стіл і навіть повсякденне меню без салатів. Овочеві, м’ясні, рибні: існують сотні рецептів різноманітних салатів на будь-який смак. Якщо вам набридли тардиційні Шуба, Олів’є та Крабовий, спробуйте приготувати салат з пекінською капустою, яблуком і куркою. Поєднання продуктів у цій страві незвичайне, але дуже вдале і цікаве. Салат виходить не лише смачним, а й корисним і навіть дієтичним. Ніякого майонезу, чи великої кількості олії. Лише корисні і смачні компоненти.

Необхідні інгредієнти:

  • пекінська капуста – 400 г;
  • яблука – 2 шт;
  • копчена курка – 250 г;
  • насіння льону – 2 ст.л;
  • сіль за смаком;
  • сік половини лимону.
  • Для заправки:
  • грецький йогур або сметана – 250 г;
  • цедра лимону – 0,5 ч.л;
  • гірчиця – 0, 5 ч.л.

Спосіб приготування:

Пекінську капусту (зелену частину) шинкуємо тонкою соломкою і перекладаємо в салатник.

2 невеликі яблука очищаємо від шкірки і серцевинки. Обирайте кисло-солодкі, соковиті яблука. Очищені яблука нарізаємо тонкою соломкою і збризгуємо їх соком лимону, щоб вони в салаті не потемніли.

Рецепт простого і смачного салату з трьох інгредієнтів
Рецепт простого і смачного салату з трьох інгредієнтів

Беремо копчену курку. Можна брати грудинку, але смачніше буде з стегном, адже воно більш соковите. Копчену курку можна замінити на відварене або запечене м’ясо. Нарізаємо курку невеликою соломкою і перекладаємо до інших інгредієнтів.

Також до салату додаємо насіння льону, вона надасть особливо смаку.

Рецепт простого і смачного салату з трьох інгредієнтів
Рецепт простого і смачного салату з трьох інгредієнтів

Готуємо заправку. Для цього у мисці змішуємо грецький йогурт або сметану з невеликою кількістю нетертої лимонної цедри. Додаємо дрібку солі і перемішуємо. Готовим соусом заправляємо салат і подаємо його до столу.

Готовий салат виходить хрумким, свіжим і злегка пікантним.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?