Заправляю ним все поспіль: навчилася готувати дуже смачний крем для тортів, еклерів і пирогів. Універсальний

Такий крем приготувати не складно. Натомість він дуже смачний. Його можна використовувати для будь-яких тортів чи тістечок. За його допомогою зробите будь-які прикраси.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 200 мл молока;
  • 225 г цукру;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1 ч.лож. екстракту ванілі;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 ч.лож. коньяку.
Універсальний крем для тортів та тістечок

Розбийте в сотейник яйця. Ретельно перемішайте їх за допомогою вінчика. Починайте потроху вливати молоко, щоразу перемішуючи масу до однорідності. Всипте сіль та цукор. Перемішайте.

Універсальний крем для тортів та тістечок

Поставте на середній вогонь і прогрівайте до закипання молочно-яєчної суміші. Постійно перемішуйте, щоб заварна основа не пригоріла. Після закипання продовжуйте тримати на плиті, щоб крем загустів, близько 1-2 хвилин.

Універсальний крем для тортів та тістечок

Знявши з вогню, ще трішки помішайте, оскільки сотейник гарячий. Потім додайте екстракт ванілі та коньяк, який можете замінити ромом. За бажанням, можете відмовитися від використання алкоголю взагалі. Тоді додайте в крем 2 ложки ванільного екстракту, а не одну. Ретельно перемішайте. Загорніть харчовою плівкою так, щоб вона торкалася основи. Відставте, щоб крем прохолонув.

Універсальний крем для тортів та тістечок

Вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно набуло кімнатної температури. Тепер збивайте його міксером близько 4-5 хвилин. Коли масло стане пишним і побілішає, починайте додавати по 1 ложці заварну основу.

Кожного разу ретельно збивайте масу. Лише після цього додавайте наступну ложку. Робіть так, допоки вся яєчна суміш не опиниться у мисці з маслом. Крем в міру збивання має ставати густішим. Він готовий до вживання.

Можете промащувати коржі для торта, начиняти еклери чи профітролі, вирівнювати торт або, скориставшись кулінарним мішечком, видавлювати зверху торта квіти чи дивовижні візерунки.

Популярне

Схожі статті

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.

Беру борошно і воду: готую хрусткі домашні крекери, які розлітаються в родині як насіння. Всього 15 хвилин

Крекери - це проста і смачна закуска, якою ми часом нехтуємо. Але готуються вони дуже просто і швидко навіть у домашніх умовах. Саме такий рецепт хрустких солоних крекерів ми сьогодні й підготували.