Спробувала цей салат на дні народженні бабусі: “Простачка”. Бюджетний рецепт без буряка на кожен день

Рецепт цього салату дуже простий та бюджетний та результат вас порадує. Салат "Простачка" виходить дуже ніжним і соковитим. Він сподобається всім любителям оселедця.

Салат “Простачка” трішки нагадує традиційний салат “Оселедець під шубою”, та в цьому рецепті немає буряка. Натомість тут є плавлений сирок, який робить салат дуже ніжним.

Необхідні інгредієнти:

  • оселедець – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • яйця – 5 шт;
  • картопля – 2-3 шт;
  • сирок плавлений – 1 шт;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно відварити всі овочі і яйця. Картоплю і моркву варимо у шкірці в підсолені воді. Яйця варимо вкруту. Овочі і яйця охолоджуємо.

Оселедець добре миємо, відрізаємо голову і виймаємо нутрощі. Акуратно по спинці відділяємо філе. Виймаємо з філе всі кісточки, а також знімаємо шкірку. Також можна використовувати вже готове магазинне філе, так буде швидше.

Філе оселедця треба порізати дрібним кубиком і перекладаємо у миску. Відварені яйця розділяємо на білки та жовтки. Білки натираємо на дрібній тертці і перекладаємо до селедця. Відварену моркву і плавлений сирок також натираємо на дрібній тертці і перекладаємо до миски з оселедцем. Для того, щоб сирок краще натирався, покладіть його в морозилку на 15 хвилин. Оселедець, яєчні білки, моркву та сирок потрібно ретельно перемішати.

Рецепт смачного і бюджетного салату Простачка з оселедцем
Рецепт смачного і бюджетного салату Простачка з оселедцем

Беремо тарілку, в якому будемо формувати салат шарами. Для того, щоб страва мала красиву та рівну форму, використовуємо кондитерське кільце.

Першим шаром на крупній тертці натираємо відварену картоплю. Використовуємо половину всієї картоплі.  Цей шар присолюємо, додаємо трішки перцю і щедро змащуємо майонезом. Далі викладаємо раніше підготовлену суміш з оселедця, моркви, білків і сиру. Робимо сіточку з майонезу. Далі знову натираємо шар картоплі. Солимо, перчимо і змащуємо майонезом.

Рецепт смачного і бюджетного салату Простачка з оселедцем
Рецепт смачного і бюджетного салату Простачка з оселедцем

Завершальним шаром натираємо на дрібній тертці яєчні жовтки.

Готовий салат має постояти кілька годин в холодильнику, щоб настоятися. Після цього знімаємо зі страви кондитерське кільце і подаємо салат до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Щоб вареники не розвалилися під час варіння роблю таку фішку: секрет еластичного тіста, перевірений роками

Кожен, хто хоча б раз готував вареники, знає, що тісто — це ключовий елемент страви, бо в ідеалі вони мають бути м'якими, злегка пружними, тримати форму й не розповзатися у воді.

Як виглядає могила Яна Табачника, якого рік тому поховали в Ізраїлі: на надгробку напис російською

Ян Табачник — легендарний музикант і народний артист України, який завжди залишався у центрі уваги як віртуоз-акордеоніст, популяризатор цього інструмента та народний депутат Верховної Ради.

Женя Кот замилував світлинами з донькою: 2-місячна власниця хати з басейном, що будують зіркові батьки

Життя одного з найвідоміших хореографів України, Жені Кота, разом із його дружиною Наталією Татарінцевою, змінилося кардинально два місяці тому, коли на світ з'явилася їхня донечка Леля.