Паштет з курячої печінки, який перевершить будь-який магазинний: сама готую за цим рецептом і вам раджу

Цей рецепт домашнього паштету безперечно прикрасить ваш стіл та стане фаворитом серед страв з печінки. Ніжна текстура та вершковий присмак не залишать байдужим нікого.

Паштет – це одна з тих вишуканих страв, яка завжди доречна на будь-якому столі та навіть в ресторані. Цікаво, що цю страву з легкістю можна приготувати у себе на кухні та саме в домашньому приготуванні паштету прихована таємниця його найкращого смаку. А якщо додати до нього вершки та вершкове масло, ви отримаєте настільки ніжний і неповторний смак, який зачарує навіть найвибагливіших гурманів.

Рецепт паштету з курячої печінки та вершків
Рецепт паштету з курячої печінки та вершків

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 1 середня цибулина
  • 1 маленька морква
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл вершків (20% жирності)
  • Сіль і перець за смаком
  • 1/4 чайної ложки меленої гірчиці та мускатного горіха

Приготування:

Кулінари поділились простим рецептом паштету з печінки
Кулінари поділились простим рецептом паштету з печінки
  1. Почніть з очищення курячої печінки від плівок та зайвих елементів. Потім наріжте її на невеликі шматочки.
  2. На розігрітій сковороді розтопіть 50 г вершкового масла та обсмажте на ньому нарізану цибулю, моркву та часник до золотистого кольору.
  3. Додайте курячу печінку до овочів та обсмажте на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, доки печінка не буде готовою.
  4. Перенесіть обсмажену печінку, цибулю, моркву та часник у блендер. Додайте до них залишок вершкового масла, вершки, сіль, перець, гірчицю, та мускатний горіх. Збивайте у блендері до однорідної консистенції. Маса може здатися трохи рідкою, але після охолодження паштет застигне.
  5. Перенесіть отриману масу в підготовлену посудину для паштету або миску. Рівномірно розподіліть її посудині.
  6. Закрийте посудину кришкою або плівкою та поставте в холодильник на кілька годин або навіть на ніч, щоб паштет настоявся і набрав більш насичений смак.
  7. Подаємо домашній паштет зі свіжим хлібом, хлібцями або окремим доповненням до гарніру, якщо ви намагаєтеся зменшити вживання борошняних виробів.

З цим рецептом ви завжди зможете порадувати свою родину та гостей неперевершеним смаком домашнього паштету з вершками та безперечно ця страва стане одною з ваших фаворитів.

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.