Щоб не мучитись з тістом, готую набагато простіше: загортаю і запікаю. Дуже смачний рулет-штрудель до чаю

Просто, бюджетно, швидко та супер смачно – саме таким виходить штрудель за цим рецептом. Його можна готувати як з яблуками, так і з будь-якими іншими ягодами та фруктами.

Якщо ви не любите довго возитися з тістом, або ж просто не маєте на це часу, зверніть увагу на цей рецепт солодкого штруделя. Він виходить дуже смачним і соковитим, аготується за 10 хвилин + час на випікання. Замість тіста тут використовується лаваш, який ідеально поєднується з начинкою і чудово себе показує у цій страві.

Необхідні інгредієнти:

  • лаваш тонкий – 1 шт;
  • яблука – 3 шт;
  • в’ялена вишня (або родзинки) – 80 г;
  • горіхи – 50 г;
  • цукор – 2 ст.л;
  • вершкове масло – 50 г;
  • кориця – 1 ч.л;
  • яйце 1 шт.

Спосіб приготування:

Грецькі горіхи підсушуємо на сухій пательні і подрібнюємо ножем на невеликі шматочки. В’ялені вишні або родзинки, чи інші сухофрукти промиваємо у окропі і обсушуємо паперовим рушником.

Яблука (обираємо кисло-солодкі) очищаємо від серцевини, шкірку можна залишити за бажанням. Нарізаємо яблука невеликим кубиком.

Розігріваємо пательню і додаємо вершкове масло. Туди ж перекладаємо нарізані яблука і тушкуємо на середньому вогні кілька хвилин. Додаємо туди сухофрукти, цукор і корицю. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин на маленькому вогні, щоб випарувалась вся волога.

Рецепт соковитого яблучного штруделя з лаваша: швидко і смачно
Рецепт соковитого яблучного штруделя з лаваша: швидко і смачно

В окремій мисці збиваємо яйце з дрібкою цукру.

Беремо один тонки, але великий лаваш. Змащуємо його по всій поверхні збитим яйцем. Розприділяємо начинку по лавашу, недоходячи до краю. Посипаємо начинку горіхами.

Рецепт соковитого яблучного штруделя з лаваша: швидко і смачно
Рецепт соковитого яблучного штруделя з лаваша: швидко і смачно

Закручуємо лаваш у рулет.

Перекладаємо рулет на деко, застелене пергаментним папером. Змащуємо штрудель яйцем і посипаємо цукром. Ставимо деко у розігріту духовку на 180 градусів і випікаємо 10-15 хвилин.

Після випікання даємо штруделю злегка охолонути і після цього розрізаємо і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.