Без кефіру, молока та яєць. Ціла гора смакоти за копійки: ті самі пончики, за якими в Карпатах стояла черга

Пончики за цим рецептом виходять повітряними, ніжними й дуже апетитними на вигляд. Готуються на дріжджах, тож смаколики виходять доволі бюджетними. Обов'язково спробуйте.

Вам знадобиться:

  • 200 мл води;
  • 300 г борошна;
  • 1 ч.лож. без гірки сухих дріжджів;
  • 50 г цукру;
  • 25 г вершкового масла;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 250 мл олії.
Бюджетні пончики без яєць та молока

Готувати пончики починайте з приготування опари. У сотейнику розігрійте половину порції води. Вона має бути не гаряча – близько 40 градусів. Перелийте до миски, в якій замішуватимете тісто.

Всипте дріжджі, 1 ст.лож. цукру, 100 г просіяного борошна. Перемішайте та залиште в теплому місці на 15 хвилин. На поверхні має утворитися шапочка. Другу частину води теж підігрійте. Додайте сіль і цукор, що залишився. Перемішайте. Кристали солі та цукру мають розчинитися повністю.

Бюджетні пончики без яєць та молока

Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі. Коли опара підійде, влийте в неї спочатку цукрову воду, а потім вершкове масло. Все ретельно перемішайте. Просійте решту борошна, щоб наші пончики вийшли пишнішими.

Починайте додавати потроху борошно, замішуючи тісто після кожної порції. Коли воно перестане липнути до рук і легко відділятиметься від стінок миски, викладіть на робочу поверхню й ретельно вимісіть. Робіть це не менше 5 хвилин.

Бюджетні пончики без яєць та молока

Сформуйте кульку, перекладіть у суху миску, затягніть харчовою плівкою і відставте, щоб підіймалося. Місце має бути тепленьким. На це піде близько 1,5 години. Тісто має зрости вдвічі.

Розділіть готове тісто на однакові шматочки. Скачайте з них кульки. В середині зробіть отвори, щоб вийшли пончики. Викладіть на пергамент, змащений олією. Так вони не втратять форми, коли будете перекладати їх у фритюр. Залиште на 15 хвилин, щоб заготовляння підійшли.

Бюджетні пончики без яєць та молока

Поставте на вогонь пательню з високими бортиками. Влийте олію. Вона має покривати дно на 2 см. Викладіть пончики, скільки влізе, і смажте близько 7 хвилин з одного боку, допоки не зарум’яняться.

Тримайте на середньому вогні. Переверніть і підсмажте ще 5 хвилин. Викладайте на паперовий рушник. Коли пончики прохолонуть, присипте їх цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Пиріжки з м’ясом та моцарелою у листковому тісті роблю на раз-два: навіть свекруха похвалила й взяла рецепт

Якщо ви шукаєте новий спосіб приготування випічки, яка не буде солодкою, але захопить своїм смаком і ароматом, то цей рецепт точно для вас.

Нікітюк остаточно викреслила Притулу з серця: через стільки років взялася шукати собі чоловіка самотужки

Світ шоу-бізнесу завжди вражав глядачів дивовижними відносинами та розкішними романтичними історіями. Що не стосунки, то цілковитий сценарій багатосерійного серіалу.

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!