Збережіть собі на піст. Знайшла рецепт соковитого торта: ні борошна, ні вівсянки, ні масла, ні цукру

Пиріг за цим рецептом можна їсти і в піст і на дієті. Це дуже проста і смачна випічка без борошна, цукру і зайвих калорій, яка здивує вас своїм смаком і ніжною, вологою текстурою.

Якщо ви дотримуєтесь посту, худнете, або просто любите корисні і смачні смаколики – цей рецепт для вас. Пиріг без борошна, та цукру виходить напрочуд смачним і має вологу структуру. Такий пиріг сподобається і дорослим і дітям.

Необхідні інгредієнти:

  • банан спілий – 2 шт;
  • йогурт – 1 ст.л;
  • какао – 1 ст.л;
  • кокосова стружка – 1 ст.л;
  • сода харчова – 1 ч.л;
  • оцет – 1 ч.л;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – 1 дрібка.

Для пропитки:

  • молоко – 100 мл;
  • шоколад темний – 60 г.

Спосіб приготування:

2 спілих банана очищаємо, дрібнимо на шматки і перебиваємо погружним блендером до стану пюре. Додаємо до бананового пюре йогурт або сметану та какао-порошок і дрібку солі для балансу смаку. Продовжуємо збивати погружним блендером до однорідності. Далі додаємо до тіста соду і гасимо її оцтом. Тісто перемішуємо. Додаємо до цієї маси кокосову стружку і ретельно вмішуємо її у тісто.

Рецепт смачного, соковитого і низькокалорійного пирога без борошна
Рецепт смачного, соковитого і низькокалорійного пирога без борошна

В окрему миску вбиваємо яйця і збиваємо їх міксером до пишності. Вливаємо яєчну масу і тісто і ретельно розмішуємо до однорідності.

Беремо форму для випічки і змащуємо її олією. Виливаємо тісто у форму і ставимо випікатися у розігріту духовку при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Випечений пиріг виймаємо з духовки і зубочисткою протикаємо його у довільному порядку по всій поверхні.

В окрему миску вливаємо молоко і дрібнимо туди чорний шоколад. На водяній бані, чи у мікрохвильовці нагріваємо цю масу і розмішумо до однорідного стану. Заливаємо цим шоколадним молоком гарячий пиріг.

Рецепт смачного, соковитого і низькокалорійного пирога без борошна
Рецепт смачного, соковитого і низькокалорійного пирога без борошна

За бажанням зверху пиріг можна притрусити какао-порошком, тертим шоколадом, чи кокосовою стружкою. Залишаємо пиріг на 15-20 хвилин після чого ріжемо і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".