Шоколадний торт “Невагомість” без грама борошна. Готую його всього з 4 інгредієнтів, а так і не скажеш

Таким шоколадним тортиком можна насолоджуватися навіть тим, хто сидить на суворій дієті. Адже рецепт "Невагомості" немає у складі борошна зовсім. Та й набір продуктів невеликий.

Вам знадобиться:

  • 6 яєць;
  • 120 г шоколаду;
  • 70 г цукру.
  • Для крему:
  • 500 мл жирних вершків;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 50 г шоколаду.
Торт Невагомість з шоколаду та яєць

Яйця мають бути кімнатної температури, тому дістаньте їх із холодильника завчасно. Шоколад краще брати гіркий – так смак у тортика буде набагато кращим. Вершки навпаки тримайте в холодному місці, а дістанете безпосередньо перед приготуванням крему.

Торт Невагомість з шоколаду та яєць

Першим ділом розтопіть шоколад. Це робиться або в мікрохвильовій печі, або за допомогою водяної бані. У мікрохвильовці достатньо потримати солодощі кілька секунд. Після цього перетріть виделкою. Потім ще раз поставте. Можливо, знадобиться подібне зробити й втретє.

В яєць акуратно відділіть жовтки від білків. Спочатку беріться до жовтків. Додайте до них половину цукрової пудри. Збивайте міксером 2 хвилини. Додайте розтоплений шоколад. Збивайте масу, допоки не стане повністю однорідною.

Торт Невагомість з шоколаду та яєць

Білки змішайте з сіллю й збивайте до густої піни. Поступово підмішуйте другу половину цукрової пудри. Змішайте обидві яєчні маси. Акуратно перемішуйте лопаткою, роблячи кругові рухи зверху вниз.

Духовка має бути розігріта до 180 градусів. Деко вистеліть пергаментом. За потреби змастіть олією без запаху. Перелийте тісто туди. Розподіліть рівномірно по всій поверхні. Випікайте в духовці 15 хвилин. Корж не повинен бути пересушений.

Торт Невагомість з шоколаду та яєць

Відразу з форми не виймайте. Нехай трішки прохолоне. Лише після цього відокремте пергамент від випічки. Корж розділіть на 3 однакових частини. Можете зробити 4. Так “Невагомість” вийде вищою, але не такою великою.

Вершки дістаньте з холодильника й збивайте на низьких обертах, допоки вони не підростуть в об’ємі. Всипте трішки цукрової пудри. Збивайте до стійких піків. Коли коржі прохолонуть, змастіть їх кремом, викладіть один на один. Поставте на годину до холодильника. Прикрасьте натертим шоколадом і можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".