Знайшла рецепт в старому записнику: торт Наполеон як у дитинстві. Заварний крем до нього роблю з секретиком

Приготувавши Наполеон по цьому рецепту, ви більше ніколи не купуватиме цей торт в магазині. До вашої уваги рецепт швидкого, доступного і нереально смачного торта Наполеон.

Торт Наполеон входить у десятку найпопулярніших десертів світу. Це не дивно, адже торт дійсно дуже смачний і має вишуканий смак. Цей десерт складається з великої кількості шарів листкового тіста і ніжного заварного крему. Приготувати такий торт вдома не складно, особливо, якщо використовувати вже готове листкове тісто.

Необхідні інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 кг.

Для крему:

  • молоко – 1 л;
  • яйця – 4 шт;
  • цукор – 250 г;
  • борошно – 4 ст.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • вершкове масло – 150 г.

Спосіб приготування:

Готове листкове тісто потрібно розморозити у холодильнику. Розрізаємо тісто на пластинки розміром, яким буде майбутній торт. Викладаємо тісто на деко і випікаємо у розігрітій духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин. Під час випікання коржі виростують і будуть добре розділятися.

Рецепт смачного домашнього торта Наполеон
Рецепт смачного домашнього торта Наполеон

Верхні підсмажені краї коржів знімаємо в окрему миску, вони знадобляться для оздоблення торта.

Кожен запечений корж розділяємо на три частини. Оскільки тісто листкове, зробити це дуже просто.

Готуємо крем. У сотейник або каструлю з товстим дном вбиваємо яйця і додаємо до них цукор, ванільний цукор і борошно. Ретельно розтираємо все вінчиком до однорідності. Далі поступово вливаємо у цю суміш молоко, постійно помішуючи вінчиком, щоб не було грудочок. Ставимо готову масу на невеликий вогонь і нагріваємо до загустіння. Крем постійно треба мішати вінчиком. Коли крем загустіє, знімаємо його з вогню і додаємо вершкове масло. Розмішуємо вінчиком до однорідності. Даємо крему повністю охолонути.

Рецепт смачного домашнього торта Наполеон
Рецепт смачного домашнього торта Наполеон

Формуємо торт. Для цього кожен корж щедро перемащуємо кремом. Вже готовий торт повністю обмащуємо кремом і зверху оздоблюємо залишками листкового тіста. Даємо торту настоятися кілька годин у холодильнику.

Рецепт смачного домашнього торта Наполеон
Рецепт смачного домашнього торта Наполеон

Смачний, домашній Наполеон готовий!

А якщо ви не хочете заморочуватися з випічкою коржів, Наполеон можна приготувати ще швидше з листковим печивом “Вушка”.

Як це зробити, дивіться у відео:

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.