Чебуреки більше не купую, бо дізналась секрет ідеальних домашніх: соковиті, повітряні, хрусткі та з пухирями

Хрусткі чебуреки для багатьох з нас — це страва з дитинства. Відмінний та легкий рецепт тіста без яєць з ідеальними пропорціями пропонуємо вам зараз, щоб приготувати найкращу грузинську випічку.

Скільки смажити чебуреки та як зробити, щоб у них були пухирі, яким повинен бути вогонь для смаження та з чого складається тісто — все це ми зібрали в одному рецепті й розповімо. Вам не складно буде зробити цю дивовижну випічку, якщо скористуєтесь таким рецептом й порадами. Тому ліпіть, смажте та насолоджуйтесь!

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно 300 г
  • Вода 150 мл
  • Рослинна олія 30 мл
  • Оцет 5% 0,5 столової ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Для начинки:

  • Фарш яловичий або асорті яловичого та свинячого 300 г
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки
  • Вода 100 мл
  • Часник сушений
  • Петрушка або кінза 1 пучок
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Олія для смаження

Приготування

Рецепт грузинських чебуреків
  1. Якщо ви будете робити фарш самотужки, то, почищену від лушпиння цибулю, перемеліть разом з м’ясом. Якщо придбали фарш у магазині, то цибулю натріть на терці або подрібніть у подрібнювачі. У будь-якому разі потрібно ретельно поєднати ці два продукти.
  2. Нашаткуйте туди петрушку, посоліть та поперчіть цю масу на свій смак, всипте часник. Щоб фарш був соковитим влийте крижану воду.
  3. Тепер накрийте плівкою та поставте на певний час у холодильник.
  4. Далі потрібно приготувати тісто. Борошно обов’язково просійте. Підігрійте воду до 60°.
  5. Розчиніть у воді сіль, влийте оцет, а потім поступово додавайте цю рідину у борошно та замішуйте тісто. На при кінці влийте також олію.
  6. Тісто добре замісіть. Для того, щоб надалі з’явилися пухирі, вимішуйте його не менше 5 хвилин. Далі дайте йому настоятися під плівкою 30 хвилин, а тоді розділіть на 8 частин.
  7. Кожну частину тонко розкачайте діаметром 32 см. На половину коржа покладіть начинку, а другою половиною накрийте її. Краї змастіть водою й добре зліпіть між собою так, щоб всередині не залишилось повітря.
  8. Смажте у розігрітій на сковорідці олії у великій її кількості з обох боків до золотистого кольору на помірному вогні.
  9. Готові чебуреки спочатку викладайте на решітку, щоб видалити зайву олію.

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.