Цей рецепт був популярний в голодні 90-ті. Цибулевий салат, після якого і на побачення не соромно сходити

Якщо потрібна легка вечеря, пригадайте давній рецепт, яким користувалися люди в 90-их роках. Гаряча закуска є чудовою альтернативою веганській вечері або трапезі під час посту.

Вам знадобиться:

  • 200 г огірків;
  • 150 г цибулі;
  • 130 г моркви;
  • 4 ст.лож. олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 маленький пучок зелені.
Цибулевий салат зі смаженими овочами

Обчистьте моркву, цибулю й часник від шкірочки. Вимийте овочі в холодній воді та промокніть паперовим рушником, щоб позбутися залишків вологи. Огірки теж помийте і відріжте кінчики. Зелень промийте під краном.

Цибулевий салат зі смаженими овочами

Цибулину розріжте навпіл. Кожну половинки поріжте тоненькими півкільцями. Моркву натріть на тертушці для корейських салатів. Огірок теж натріть і відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвого соку. Нехай так полежить зо 10 хвилин.

Цибулевий салат зі смаженими овочами

Тим часом візьміться до смаження овочів. Пательню поставте на плиту, влийте олію. Вона має бути без запаху. Спочатку викладіть на сковорідку цибулю. Смажте на помірному вогні, постійно помішуючи, допоки фітонцид не стане прозорим.

Додайте моркву. Смажте ще не менше 3 хвилин. Не забувайте перемішувати. В останню чергу додайте огірки. Щойно зелений овоч змінить колір, відразу ж знімайте з вогню. В іншому разі огірок перетвориться на кашу.

Цибулевий салат зі смаженими овочами

Додайте подрібнений часник, сіль та перець. Якщо любите гостреньке, можете всипати зовсім трішечки перцю чілі. Присипте страву нарізаною зеленню. Подавайте до столу салат у гарячому вигляді як основну страву або як гарнір до м’яса, риби чи картоплі.

Можете також присипати кунжутним насінням – це надасть страві особливої пікантності. Якщо цибулевий салат залишився після вечері, не переймайтеся. Він чудово смакує також холодним.

Популярне

Схожі статті

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Сумської збирає компліменти від всіх жінок України (ФОТО)

Георгій народився у другому шлюбі Анатолія Хостікоєва та Любов Кубюк. Звісно, як мама і тато, став актором. Нині знаменитий чоловік приміряє на себе різні цікаві образи.

Час від часу влаштовую рідним кавказький сніданок: готую справжні хачапурі по-аджарськи з листкового тіста

Майже справжні хачапурі по-аджарськи можна легко приготувати на українській кухні. Для цього знадобиться листкове тісто, а приготувати човник – справа рук техніки.

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.