Курячі стегна з’їдаємо по 3 кг за тиждень. Шикарна страва на обід або вечерю: аромат аж до сусідів доходить

Якщо потрібно швидко приготувати вечерю, беріться до курячих стегенець. Якщо підсмажити їх на пательні з овочами, вийде ситна, ароматна й дуже соковита страва разом із гарніром.

Вам знадобиться:

  • 1,2 кг курячих стегенець;
  • 2 болгарських перчини;
  • 1 великий помідор;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 60 мл олії;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 1 дрібка сухих спецій.
Курячі стегенця з овочами

Стегенця можете позбавити від кісточки, хоча, за бажанням, залиште. Перці бажано брати різних кольорів. Тоді страва вийде набагато яскравішою. Помідор за необхідності замініть на томатну пасту чи кетчуп. Якщо цибуля у вас невелика, візьміть дві штуки.

Шматочки курки промийте, позбавте від шкірочки, видаліть кісточки, з яких згодом зварите бульйон. Промокніть паперовим рушником, щоб стегенця не бризкалися на сковорідці.

Курячі стегенця з овочами

Натріть курячі шматочки сіллю та спеціями. Залиште маринуватися на 15 хвилин, а краще на пів години. Тим часом обчистьте цибулину, помийте та наріжте півкільцями. Солодкі перці промийте, зріжте плодоніжки, вичистіть насіння. Наріжте смужками. Вимитий помідор позбавте від плодоніжки й наріжте шматочками. Обчищений зубчик часнику пропустіть крізь прес чи натріть на дрібній тертушці.

Курячі стегенця з овочами

Пательню беріть таку, щоб одночасно влізли всі стегенця. Поставте її на середній вогонь, влийте олію. Коли розігріється, викладіть м’ясо. Зробіть сильний вогонь, щоб курятина підсмажилася з одного боку й стала рум’яною.

Переверніть стегенця на інший бік. Вогонь прикрутіть і смажте не менше 10 хвилин. Так м’ясце вийде соковитим. Зніміть стегенця зі сковорідки, а на їх місце додайте цибулю. Підсмажуйте на середньому вогні, весь час перемішуючи.

Курячі стегенця з овочами

Коли цибуля стане прозорою, посоліть. Додайте шматочки перцю й поверніть назад стегенця. Тушіть під кришкою 5 хвилин, прикрутивши вогонь. Викладіть помідори та часник, перемішайте й томіть ще 3 хвилини.

Подавайте до столу курячі стегенця з овочами відразу, як знімете з плити. Гарнір можете не робити, оскільки є багато овочів. Та якщо є бажання, відваріть додатково картоплю, рис чи макарони.

Популярне

Схожі статті

Цей сімейний десерт просто тане в роті: ніжний і ароматний яблучний пиріг. Весь секрет в особливому тісті

Усі ми любимо смачну випічку, без гарного десерту важко уявити затишний вечір. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт манного пирога з яблуками, який сподобається кожному з першої спроби.

“Мені не соромно”: Соловій, Мішина, Полякова і ще 3 українські зірки, які були коханками своїх чоловіків

Кажуть, що на чужому нещасті щастя не побудуєш. Втім, Ксенія Мішина, Оля Полякова, Христина Соловій та інші зіркові красуні все ж спробували прибрати до рук жонатого.

Вже 10 років мойву смажу тільки так і всіх подруг вже навчила: за 5 хвилин – смачно і з хрусткою скоринкою

Мойва – смачна і доступна морська риба, яка продається буквально скрізь. Для того, щоб смажена мойва вийшла смачною, треба знати кілька кулінарних секретів.