Просто натріть буряк. Замість заморочливої шуби готую ульотний салат за 5 хвилин: мій ходовий рецепт

Зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний салат, який не соромно навіть поставити на святковий стіл. Секрет цього салату у дуже смачній і пікантній заправці.

Буряк – дуже смачний коренеплід, який вирізняється своїми корисними властивостями для організму людини. Він корисний і для кровоносної системи і для шлунково-кишкового тракту, а також уповільнює процеси старіння. Споживаючи регулярно страви з буряка, ви точно себе будете почувати краще. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачного і соковитого салату з буряка, який ви з задоволенням будете їсти. Рецепт підходить, як для щоденного харчування, так і на святковий стіл.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 1 шт (крупний);
  • морква – 1 шт;
  • квасоля консервована – 0,5 банки;
  • солоні огірки – 2 шт;
  • зелень – пучок;
  • рослинна олія – 2-3 ст.л;
  • гірчиця – 0,5 ч.л;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк і моркву потрібно зарання відварити або запекти до готовності і охолодити. Натираємо овочі на тертку для корейської моркви. Можна натерти і просто на крупну тертку, але так буде ефектніше.

Рецепт соковитого і смачного салату з буряка
Рецепт соковитого і смачного салату з буряка

Солоні огірки нарізаємо тоненькою соломкою. Замість солоних огірків можна обрати консервовані. Перекладаємо огірки в салатник. Туди ж додаємо половину банки консервованої квасолі. Вона надасть салату ситності, а також збагатить страву корисним рослинним білком. Зелень дрібно нарізаємо. Для цього салату ідеально підійде петрушка і зелена цибуля.

Рецепт соковитого і смачного салату з буряка
Рецепт соковитого і смачного салату з буряка

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Готуємо заправку: запашну, нерафіновану олію змішуємо з лимонним соком, гірчицею, сіллю і перцем. Також смачно додати сушені італійські трави. Заправляємо салат цією заправкою, перемішуємо і відразу подаємо до столу.

Смачний, соковитий і корисний салат готовий. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Перемішала фарш з кефіром: краще і простіше, ніж біляші та чебуреки. Рецепт за 9 хвилин на всі випадки життя

Соковиті та ніжні м'ясні оладки можна приготувати буквально за 9 хвилин з простих продуктів. Така страва ідеально підійде для сніданку, чи перекусу.

Леся Нікітюк показала свій розкішний будинок, в якому живуть ії батьки: як виглядає житло, мама і тато зірки

Знаменита українська телеведуча Леся Нікітюк поділилася з підписниками душевними моментами з поїздки додому – до Хмельниччини. Чим займається зірка екранів поза знімальним майданчиком?

Пили, їли, розважались: Потап показав, як проводить час в Амстердамі без Каменських і не збирається додому

У своєму профілі в Instagram, Потап поділився світлинами, як він проводить час в Амстердамі. Команда відпочиває на човнах, пʼє вино та гуляє памʼятними місцями. Як реагують українці на такий контент?