Неймовірно гарний торт “Горіховий бунт”: рецепт цієї смакоти у мене просять всі. Вдалий і мега смачний

Торт "Горіховий бунт" підійде навіть тим, хто мучить себе постійними дієтами. Звісно, у рецепті присутні вершкове масло та шоколад. Натомість борошна береться по мінімуму. Тож можна куштувати.

Вам знадобиться:

  • 6 яєць;
  • 6 ст.лож. цукру;
  • 4 ст.лож. борошна;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 1 ст.лож. лимонного соку;
  • 10 ст.лож. волоських горіхів.

Для крему:

  • 120 г вершкового масла;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 1 ч.лож. ванільної есенції.

Для глазурі:

  • 100 г шоколаду;
  • 1 ст.лож. олії.
Торт Горіховий бунт з шоколадною глазур’ю

Починайте готувати торт “Горіховий бунт” з приготування коржів. Спочатку відділіть в яєць білки від жовтків. Білки збивайте міксером, поступово додаючи цукор. У вас має вийти блискуче безе.

Борошно просійте. Соду погасіть лимонним соком. Акуратно додайте обидва інгредієнти в білкову масу. Перемішуйте лопаткою зверху вниз, щоб білки не осіли. Волоські горіхи подрібніть вручну чи за допомогою блендера й теж вмішайте в тісто.

Торт Горіховий бунт з шоколадною глазур’ю

Форма має бути діаметром 20 см. Дно вистеліть пергаментом. Перекладіть тісто, розрівняйте верх. Поставте в духовку, яку прогрійте до 180 градусів. Знадобиться десь 40-50 хвилин. Дістаньте бісквіт і дайте йому повністю прохолонути.

Торт Горіховий бунт з шоколадною глазур’ю

Тим часом приготуйте крем. Жовтки розмішайте з цукровою пудрою. Поставте на водяну баню, щоб прогрівалися. Не відходьте від плити й весь час перемішуйте вариво. Щойно помітите, що маса почала густішати, зніміть з вогню. Нехай остигає.

Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно. Почніть його збивати. Коли побілішає, додавайте потроху в жовток. Влийте ванільну есенцію. Перемішайте.

Торт Горіховий бунт з шоколадною глазур’ю

Поставте шоколад розтоплюватися на водяну баню. Влийте туди олію. Перемішайте, щоб маса вийшла однорідною. Допоки глазур холонутиме, приступайте до збирання торта.

Розріжте бісквіт вздовж двічі, щоб вийшло 3 коржі. Змастіть їх кремом, викладіть один на один. Залийте шоколадною глазур’ю. Поставте торт “Горіховий бунт” у холодильник. Він має настоюватися мінімум пів години, а краще довше.

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.