Чим простіше, тим смачніше! З’їдаємо по 3 порції за раз: наш улюблений десерт в стакані “Шоколадне парфе”

Рецепт цього десерту дуже простий, та його смак виходить настільки феєричним, що важко повірити, що він не з дорогого ресторану. Для приготування цього десерту знадобиться всього 2 інгредієнта.

Мабуть немає людей, які зовсім не люблять солодкого. Десерти здатні підвищити настрій, додати сил та працездатності. Якщо ви поціновувач шоколадних десертів, вам точно сподобається цей рецепт. Шоколадний мус виходить дуже ніжним, має кремову текстуру і неймовірний смак. При цьому готується він дуже просто і всього з двох інгредієнтів.

Необхідні інгредієнти:

  • чорний шоколад – 200 г;
  • вершки (33%)  –  400 мл.

Спосіб приготування:

Для того, щоб цей десерт вдався, потрібно використовувати лише жирні вершки. Обирайте вершки жирністю 33%. Шоколад також має бути якісним. Чим більший відсоток какао у плитці, тим більше він буде відчуватися у десерті. Якщо хочете аби мус був більш ніжним, обирайте шоколад з вмістом какао 50-60%. Якщо любите більш насичений шоколадний смак – обирайте шоколад з вмістом какао 60-80%.

Для приготування десерту, шоколад потрібні на невеличкі шматочки і перекладіть у миску. Туди ж додаємо 100 мл вершків кімнатної температури. Шоколад з вершками  потрібно розтопити на водяній бані. При розтоплюванні, постійно мішайте масу до утворення однорідної, гладкої маси. Розтоплений шоколад відставляємо і охолоджуємо до теплого стану 5-10 хвилин.

Десерт в стакані Шоколадне парфе
Десерт в стакані Шоколадне парфе

В окремій мисці збиваємо міксером 300 мл вершків. Вони мають бути холодними. Збиваємо вершки до загустіння і збільшення в об’ємі. Далі поступово до збитих вершків додаємо розтоплену шоколадну масу. При цьому продовжуємо суміш збивати міксером.

Десерт в стакані Шоколадне парфе
Десерт в стакані Шоколадне парфе

Шоколад потрібно додавати по столовій ложці. Готова вершково-шоколадна суміш має бути густою і щільною, як крем.

Перекладаємо мус по склянках, чи креманках. Можна зробити це за допомогою кондитерського мішка, тоді десерт буде ще ефектнішим. Ставимо мус в холодильник на 1 годину до повного охолодження.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.