Легкий рецепт лимонного тарту з вівсяного борошна: готую миттю, з’їдають все без залишку й випрошують рецепт

Дуже простим та навіть корисним рецептом смачної випічки хотілося б зараз з вами поділитися. Лимонний тарт, про який йдеться, готується напрочуд швидко та легко, а результат здатен вразити будь-кого.

Для багатьох така страва має певну цінність завдяки тому, що замість пшеничного борошна, яке використовують у більшості подібних рецептів, в цьому — корисне й смачне вівсяне.

Для випікання тарта вам знадобиться кругла роз’ємна форма діаметром 20 см, борти якої змащені маслом, а на дно прокладений пергамент. Також важливо попередньо розігріти духовку до температури 180°C.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно вівсяне 200 г
  • Арахісове масло 40 г
  • Кокосове масло розтоплене 70 г
  • Солодкий сироп 200 мл

Для крему:

  • Лимонний сік 200 мл
  • Крохмаль кукурудзяний 6 столових ложок
  • Вершковий крем 300 г
  • Кокосова олія 50 г
  • Сироп солодкий 2 столові ложки
  • Цедра 0,5 лимона
  • Куркума 1 дрібка

Приготування

Рецепт лимонного тарта з вівсяного борошна
  1. Спочатку замісіть тісто. Для цього у зручний посуд всипте готове вівсяне борошно. Якщо у вас немає готового, то просто перемеліть вівсяні пластівці за допомогою кавомолки.
  2. Потім додавайте до борошна поступово порціями всі інгредієнти, що вказані у рецепті для приготування тіста. Після його замішування у вас повинно вийти досить еластичне тісто, яке потрібно розкласти у формі для випікання так, як показано на фото.
  3. Після того відправте форму у духовку на 8-10 хвилин.
  4. Тепер приготуйте крем. У сотейник влийте лимонний сік, а до нього всипте крохмаль. Все дуже ретельно перемішайте до однорідності.
  5. У вершковий крем додайте кокосову олію, солодкий сироп та лимонну цедру.
  6. Тепер поєднайте у сотейнику обидві маси. Поставте його на середній вогонь й, помішуючи, готуйте, до поки все не загусне й не перетвориться на крем ніжної текстури. На при кінці для красивого кольору додайте куркуму.
  7. Далі у форму з основою покладіть та розрівняйте крем. Дайте виробу охолонути, прикрасьте його на свій смак, наприклад, фруктами або цукатами, та частуйте себе та гостей.

Популярне

Схожі статті

Різні погляди, зради та конфлікти: чому Камалія розлучилася з мільярдером Захуром після 20 років шлюбу

Вже пройшло майже рік, як відома українська співачка Камалія оголосила про розлучення зі своїм чоловіком-мільярдером Захуром. Артистка досі приховує реальні причини розставання з чоловіком.

Рецепт дізналася від кухарів. Тепер готую тільки так, і завжди хочеться ще: шоколадна шарлотка з грушами

Шарлотка - це знайома всім і звична страва. Вона дуже проста, її можна подати на сніданок, обід, як десерт або взяти з собою на роботу. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадної шарлотки.

З лососем і полуницею: переможниця “МастерШеф-12” показала новий рівень окрошки – рецепт вже тут

Валерія Матрохіна, українська кулінарка та переможниця проєкту "МастерШеф-12", на особистій сторінці в Інстаграмі розповіла, як готувати незвичайну окрошку.