Коли є вдома фарш і картопля, готую м’ясо по-французьки по-новому. Селянський рецепт, ще кращий за оригінал

М'ясо по-французьки з картоплею – безпрограшний варіант страви для обіду або вечері. Це смачно, ситно соковито і сподобається кожному, хто любить картоплю і м'ясо.

Існує безліч варіацій на тему м’яса по-французьки. Зазвичай його готують з картоплею, томатами, вершками і сиром. Пропонуємо до вашої уваги новий варіант цієї страви, який є чимось серднім між м’ясом по-французьки та картопляною запіканкою. Це досить проста і зрозуміла страва, яка виходить дуже смачною, соковитою і ситною. Таку запіканку можна приготувати на свято і просто на кожен день.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 750 г;
  • фарш – 300 г;
  • помідор – 1 шт;
  • яйце – 1 шт;
  • сир твердий – 150 г;
  • майонез – 2 ст.л;
  • цибуля – 1 шт;
  • сметана – 100 г;
  • вода – 3 ст.л;
  • олія – 2 ст.л;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю обираємо таких сортів, які розварюються. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Додаємо до картоплі сіль, перець, а також улюблені спеції. Ідеально підійдуть паприка, хмелі-сунелі, прованські трави.

Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо туди підготовлену картоплю. Готуємо соус. Для цього у мисці змішуємо сметану з водою. Заливаємо картоплю цим соусом.

Рецепт соковитого м'яса по-французьки по-новому з фаршем
Рецепт соковитого м’яса по-французьки по-новому з фаршем

Наступним шаром на картоплю викладаємо нарізану тонкими півкільцями цибулю.

Далі беремо м’ясний фарш, додаємо до нього яйце, сіль, перець і перемішуємо. Викладаємо фарш наступним шаром у форму. Зверху на фарш викладаємо помідори нарізані півкільцями. Змащуємо все майонезом і посипаємо натертим твердим сиром.

Рецепт соковитого м'яса по-французьки по-новому з фаршем
Рецепт соковитого м’яса по-французьки по-новому з фаршем

Ставимо запіканку у розігріту духовку і випікаємо при температурі 190 градусів до готовності 50-60 хвилин.

Готову запіканку гарячою подаємо до столу. Вона виходить соковитою і дуже смачною. Ця страва – ідеальний варіант для вечері. Доповнити її можна лише легким овочевим салатом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Всього з 2 інгредієнтів роблю сир маскарпоне: ніжний, як масло, і дуже м’якенький на смак

Щоб зробити сир маскарпоне, достатньо всього 2 інгредієнтів. Робиться все дуже просто. Боятися не потрібно, просто візьміться до справи. Вийде смачніше, аніж магазинний варіант.

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?