Така випічка замінить будь-який покупний хліб. Готую коржики за цим рецептом одразу на тиждень: смачно

Якщо в домі раптово закінчився хліб, а йти в магазин не хочеться, ситуацію врятують коржики, які дуже легко приготувати. Такою випічкою смакуватиме вся родина з задоволенням.

Вам знадобиться:

  • 210 г борошна;
  • 100 мл теплої води;
  • 0,5 ч.лож. сухих дріжджів;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 1 ч.лож. олії.
Дріжджові коржі з цибулею замість хліба

Починайте готувати коржики до борщу чи іншої страви з розігрівання води. Влийте теплу, але не гарячу рідину в глибоку мисочку. Розчиніть у ній дріжджі. Додайте цукор, сіль та олію. Перемішайте силіконовою лопаткою.

Дріжджові коржі з цибулею замість хліба

Обчищену цибулину та зубці часнику закладіть у чашу блендера й подрібніть. Після цього додайте у дріжджову суміш. Перемішайте. Борошно просійте і всипайте поступово. Ретельно розмішуйте вінчиком масу кожного разу.

Коли вона загусне, переходьте до перемішування лопаткою. Потім перекладіть на робочу поверхню, присипану борошном і добренько вимісіть руками. Руки та ковбик тіста змастіть олією.

Дріжджові коржі з цибулею замість хліба

Формуйте зі шматочків тіста однакові кульки. Кожну з них розплескайте руками, надаючи форму коржика. Викладайте на розігріту пательню, в яку налийте трішки олії. Смажте на середньому вогні до появи золотавої скоринки. Потім переверніть на інший бік і доведіть до готовності.

Дріжджові коржі з цибулею замість хліба

Викладайте готові вироби на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Коли прохолонуть, коржики можна подавати до столу замість хліба. Вони виходять пухкі та м’які, а готувати їх зовсім нескладно.

Коржики можна застосовувати не лише як альтернативу хліба. Якщо додати сметану, ласуватиме свіжою випічкою уся родина. Обов’язково спробуйте. Це набагато смачніше й дешевше, аніж магазинний хліб.

Популярне

Схожі статті

“Все зафіксувала”: Екс-дружина Володимира Остапчука навідалась до його будинку, щоб перевірити спільне майно

Христина Горняк та Володимир Остапчук розлучилися два роки тому й досі не вирішили питання щодо поділу спільного майна. Днями друга дружина шоумена навідалась у їхній спільний будинок.

“Лікували не від того”: у сестри Жанни Фріске, яка померла від онкології, стався рецидив раку з метастазами

Рідна сестра відомої російської співачки Жанни Фріске, яка відійшла у вічність майже 10 років тому, розповіла про негаразди, з якими довелось зіткнутись.

Поки готувалось, встигла зібратись на роботу: закрутила сосиску в лаваш, помастила яйцем та кинула в духовку

Найпростіший варіант сніданку – лаваш із сосискою. Розповідаємо, як приготувати поживний перекус для всієї родини, але при цьому не запізнитись на роботу.