Беру 300 грамів фаршу і готую закусочний м’ясний тортик. Оригінальний рецепт, який випрошують всі гості

Такий закусочний тортик з курячого фаршу стане зіркою вашого святкового столу. Він виходить соковитим, ніжним і злегка пікантним. А готується він просто і з доступних продуктів.

Не знаєте чим здивувати гостей на святковому столі? Приготуйте цей закусочний торт з курятини. Це дуже смачна закуска, яка складається з м’ясних млинчиків, які перемащуються ніжним “кремом” з плавленого сиру, майонезу та часничку. А мариновані огірки та оливки в складі цієї страви надають пікантності. Це дуже смачна і ситна закуска, яка нікого не залишить байдужим.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 300 г;
  • кефір – 350 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 3 ст.л з гіркою;
  • сіль, перець за смаком;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • оля для смаження.

Для начинки:

  • майонез – 250 г;
  • плавлений сир – 180 г;
  • мариновані огірки – 2 шт;
  • оливки – 15 шт;
  • часник – 3 зубчика;
  • зелень (кріп) – пару гілочок.

Спосіб приготування:

Куряче філе ріжемо на невеликі шматки і перебиваємо у чаші блендера у дуже дрібний фарш. В окремій мисці змішуємо яйця з кефіром до однорідності. Перекладаємо туди курячий фарш, додаємо просіяне борошно і розпушувач тіста. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Готове тісто має вийти як на оладки (як сметана).

Розігріваємо пательню і злегка її змащуємо олією. Викладаємо черпаком трохи тіста і розрівнюємо його по пательні в один тонкий млинець.

Рецепт святкового закусочного торта з курячого фаршу
Рецепт святкового закусочного торта з курячого фаршу

Смажимо такі млинці з двох сторін до рум’яності. З даної кількості тіста має вийти 5-6 млинців. Даємо їм охолонути, а в цей час готуємо начинку.

Мариновані огірки натираємо на крупну тертку і віджимаємо з них сік. Огірки перекладаємо у велику миску. Також на крупній тертці натираємо оливки і відправляємо до огірків. Туди ж натираємо на дрібній тертці плавлені сирки і вичавлюємо туди часник. Додаємо туди майонез і дрібно нарізану зелень. Все ретльно перемішуємо.

Формуємо тортик. На млинець викладаємо частину начинки і розрівнюємо по всій поверхні.

Рецепт святкового закусочного торта з курячого фаршу
Рецепт святкового закусочного торта з курячого фаршу

Далі викладаємо наступний млинець і знову начинка. Так робимо, поки не закінчаться всі млинці. Зверху торт можна прикрасити натертим сиром, чи зеленню.

Ставимо закусочний торт настоятися пів години в холодильнику і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Щоб вареники не розвалилися під час варіння роблю таку фішку: секрет еластичного тіста, перевірений роками

Кожен, хто хоча б раз готував вареники, знає, що тісто — це ключовий елемент страви, бо в ідеалі вони мають бути м'якими, злегка пружними, тримати форму й не розповзатися у воді.

Як виглядає могила Яна Табачника, якого рік тому поховали в Ізраїлі: на надгробку напис російською

Ян Табачник — легендарний музикант і народний артист України, який завжди залишався у центрі уваги як віртуоз-акордеоніст, популяризатор цього інструмента та народний депутат Верховної Ради.

Женя Кот замилував світлинами з донькою: 2-місячна власниця хати з басейном, що будують зіркові батьки

Життя одного з найвідоміших хореографів України, Жені Кота, разом із його дружиною Наталією Татарінцевою, змінилося кардинально два місяці тому, коли на світ з'явилася їхня донечка Леля.