Апельсинові кекси: рецепт, коли хочеться смачненького і щоб готувати не довго. Тісто просте як 2 копійки

Ці апельсинові кекси стануть чудовим доповненням до будь-якого напою, чаю чи кави, а їх освіжаючий апельсиновий смак засвідчить вашу гостинність та турботу про гостей. 

Час за чашечкою чаю або кави — це чудова можливість відпочити, розслабитися та насолодитися смачною випічкою. І якщо ви шукаєте щось особливе, то апельсинові кекси — ідеальний вибір! Їх яскравий смак апельсина та ніжна текстура зроблять ваш перекус смачним та ароматним. Ось як приготувати цей сонячний десерт просто вдома.

Кекси з апельсиновим соком та цедрою
Кекси з апельсиновим соком та цедрою

Інгредієнти:

  • 2 чашки просіяного борошна
  • 1 чашка цукру
  • 1/2 чашки вершкового масла (розтопленого)
  • 2 яйця
  • Сік та цедра з 2 апельсинів
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • Дрібка солі

Приготування:

Апельсинові кекси за бюджетним рецептом до чаю чи кави
Апельсинові кекси за бюджетним рецептом до чаю чи кави
  1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів та підготуйте форми для кексів (можна використовувати форми для мафінів, багаторазові силіконові або одноразові паперові).
  2. У великій мисці змішайте просіяне борошно, цукор, розпушувач та сіль.
  3. Додайте розтоплене вершкове масло, яйця, ванільний цукор, сік та цедру апельсинів. Змішайте до однорідної консистенції. Якщо маса виходить занадто рідка, то додайте ще трохи борошна.
  4. Наповніть підготовлені форми для кексів тістом на 2/3 їх об’єму.
  5. Поставте кекси в розігріту духовку та випікайте протягом 15-20 хвилин, або доки вони не стануть золотистими зверху та повністю пропеченими всередині. Перевірити це можна зубочисткою. Якщо вона залишається сухою після проколювання кексу, то тісто пропеклося.
  6. Вийміть кекси з духовки та залиште їх трошки охолонути перед подачею. За бажанням зверху можна прикрасити розтопленим шоколадом або глазурʼю.
  7. Подавайте апельсинові кекси до чашки чаю чи кави та насолоджуйтеся сонячним смаком та ароматом цього чудового десерту.

Популярне

Схожі статті

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!