Свекруха готує цей пиріг кожен день, і мене навчила: простий і дуже смачний рецепт. Завжди є щось до чаю

Якщо потрібно швидко спекти смачний пиріг до чаю, цей рецепт вам стане при нагоді. Пиріг виходить дуже смачним, повітряним і ніжним, а на його приготування треба мінімум часу і продуктів.

Що може бути смачнішим ще теплого домашнього пирога?! Домашня випічка не лише смачна, а й надає особливого затишку дому, в який хочеться повертатися. Пропонуємо до вашої уваги дуже простий рецепт лимонного пирога, який готується швидко і з доступних продуктів. При цьому пиріг виходить нереально смачним і сподобається кожному.

Необхідні інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 120 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • лимон – 1 шт;
  • рослинна олія без запаху – 70 мл;
  • молоко – 200 мл;
  • борошно – 240 г;
  • розпушувач тіста – 10 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Все ретельно розтираємо вінчиком. Вливаємо у яєчну суміш рослинну олію без без запаху і перемішуємо. Натираємо цедру одного лимону. Натираємо лише жовту частину шкірки, біла – гірчить. Також видавлюємо сік цілого лимону. Сік і цедру перекладаємо до яєчної маси. Також вливаємо молоко. Все ретельно перемішуємо вінчиком. Засипаємо у рідкі інгредієнти просіяне борошно і розпушувач тіста. Розмішуємо до однорідності. Готове тісто має вийти по консистенції як густа сметана.

Рецепт простого і смачного лимонного пирога до чаю
Рецепт простого і смачного лимонного пирога до чаю

Беремо форму для випічки діаметром 20 см. Дно форми застеляємо пергаментним папером. Дно та стінки форми змащуємо вершковим маслом. Переливаємо тісто у форму і ставимо у розігріту духовку. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.

Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, вона має виходити повністю сухою. Готовий пиріг за бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Рецепт простого і смачного лимонного пирога до чаю
Рецепт простого і смачного лимонного пирога до чаю

Лимонний пиріг виходить дуже смачним, пухким і вологим всередині. Це навіть швидше кекс, ніж пиріг і випікати його можна у спеціальній формі для кексу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.