Беру фарш і стакан кефіру. Готую так вже багато років, і котлет не треба: нереальна смакота на велику сім’ю

Ліниві пиріжки за цим рецептом підкорять всю вашу сім'ю. Пухкі, ніжні, соковиті – вони чимось нагадують біляші і чебуреки, але готуються набагато простіше і швидше.

Якщо ви любите готувати смачні страви, але не маєте на це багато часу, або ж просто не хочете годинами стояти біля плити – цей рецепт для вас. Зі склянки кефіру, фаршу та борошна у вас вийде неймовірно смачна страва, яка сподобається і дорослим і дітям. При цьому готується страва дійсно кілька хвилин + час на смаження.

Спосіб приготування:

  • фарш – 300 г;
  • зелена цибуля – пару гілочок
  • цибуля – 2 шт;
  • кефір – 300 мл;
  • яйця – 1 шт;
  • борошно – 250 г;
  • сіль – 1 ч.л без гірки;
  • цукор – 1 ч.л;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • олія – 50 мл.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту можна брати будь-який фарш: курячий, свинячий, чи яловичий. Фарш обсмажуємо на рослинній олії до напівготовності. Тоді додаємо до нього дрібно нарізану цибулю. Смажимо до готовності. Вкінці фарш солимо та перчимо.

В глибоку миску вбиваємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор і кефір. Розмішуємо до однорідності. Далі додаємо у тісто просіяне борошно і розпушувач тіста. Вимішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

У готове тісто додаємо обсмажений фарш з цибулею і нарізану зелену цибулю. Можна використовувати й іншу зелень. Ретельно перемішуємо до однорідності.

Рецепт лінивих пиріжків з м'ясом на сковороді
Рецепт лінивих пиріжків з м’ясом на сковороді

Розігріваємо пательню з рослинною олією, ложкою викладаємо тісто, як оладки. Обсмажуємо ліниві пиріжки з двох сторін до золотистості на середньому вогні. Готові пиріжки виймаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт лінивих пиріжків з м'ясом на сковороді
Рецепт лінивих пиріжків з м’ясом на сковороді

Подаємо ліниві пиріжки до столу гарячими разом зі сметаною, чи іншими соусами. Такі пиріжки можна їсти як самостійну страву, або ж подавати їх як доповнення до перших страв. Крім того, такі оладки стануть ідеальним варіантом перекусу на роботу, чи у школу.

Також пропонуємо до вашої уваги ще один цікавий рецепт з фаршу: макарони Болоньєзе. Детальний рецепт приготування дивіться у відео:

 

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.