Рецепт з голодних 90-х: бутербродна “ікра минтая” з манки своїми руками – від справжньої не відрізниш

Цей рецепт з'явився в голодні 90-ті, коли українські господині шукали смачні, але дуже бюджетні страви. Намазка а-ля ікра минтая, не дивлячись на простий склад, виходить дуже схожою на справжню ікру.

90-ті роки були дуже складними для України: дефіцит продуктів, пусті полиці магазинів. Тоді українським жінкам доводилося вмикати всю свою уяву і фантазію, щоб нагодувати свою сім’ю смачними стравами. Саме в 90-ті роки з’явилися багато рецептів страв, які вражають своєю бюджетністю і водночас є дуже смачними. Один із таких рецептів – намазка на бутерброди а-ля ікра минатя. Її собівартість всього пару гривень, а смак у страви дійсно максимально наближений до справжньої ікри.

Необхідні продукти:

  • розсіл з оселедця – 0,5 л;
  • вода – 0,5 л;
  • томатна паста – 2 ст.л;
  • манна крупа – 1 склянка;
  • олія рослинна – 180 мл.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно використовувати розсіл, в якому солилися оселедець або тюлька. Такий розсіл можна взяти на ринку, чи у магазині.

У глибоку каструлю вливаємо розсіл. До води додаємо томатну пасту, розмішуємо до однорідності і переливаємо у каструлю з розсолом. Туди ж додаємо рослинну олію без запаху. Ставимо каструлю на вогоню і нагріваємо до кипіння, постійно помішуючи. Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь і поступово починаємо вводити манку, постійно помішуючи. Готуємо, помішуючи вінчиком до густоти.

Рецепт бутербродної намазки з манки а-ля ікра минтая
Рецепт бутербродної намазки з манки а-ля ікра минтая

Знімаємо готову суміш з плити і охолоджуємо.

Готова намазка виходить по консистенції дуже схожою на ікру минтая. Манка розбухає і виглядає, як ікринки.

Рецепт бутербродної намазки з манки а-ля ікра минтая
Рецепт бутербродної намазки з манки а-ля ікра минтая

На смак ця намазка також дуже нагадує ікру: вона трохи солонувата і має рибний смак і аромат.

Таку намазку можна мастити на хліб з маслом або гріночки. Готову намазку потрібно зберігати у холодильнику, у закритій ємності. Зберігатися вона може до 5 днів.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.