Пригостила подруг домашнім зефіром, а вони не повірили, що я зробила його сама. Такого смачного давно не їли

На полицях магазинів можна знайти неймовірно велику кількість зефіру. Втім, приготувати його самостійно вдома – набагато краща ідея. Ділимось простим рецептом.

Смачний і ніжний зефір – солодощі, які полюбляє багато дітей і навіть дорослих. Такий смаколик насправді готується доволі просто, хоча багато людей воліє купляти його у магазині, адже вважають, що зробити його самостійно важко. Розповідаємо про буквально “лінивий” рецепт смачного зефіру, приготувавши який один раз, ви більше не зможете відмовитись від такого смаколика. Берімося до справи!

Кулінари розповіли про неймовірно простий рецепт домашнього зефіру – солодощі своїми руками
Кулінари розповіли про неймовірно простий рецепт домашнього зефіру – солодощі своїми руками

Інгредієнти:

  • 2 склянки цукру;
  • 1/2 склянки води;
  • 2 ст. ложки желатину;
  • 1/2 склянки холодної води;
  • 2 білки яєць;
  • 1 ч. ложка ванільного цукру;
  • Дрібка солі;
  • Їстівний барвник.

Спосіб приготування:

Замочіть желатин в половині склянки холодної води та залиште його на декілька хвилин, щоб він набув консистенції гелю. У каструлю додайте цукор та пів склянки води. Розігрійте на середньому вогні, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться. Доведіть сироп до температури близької до 115-120 градусів (можна використовувати спеціальний кулінарний термометр). Тим часом почніть збивати білки до утворення міцних піків. Додайте ванільний цукор та дрібку солі, продовжуйте збивати.

Повільно влийте гарячий цукровий сироп тонким струмком у білкову масу, продовжуючи збивати на високій швидкості. Розчиніть желатин на водяній бані або в мікрохвильовці, доки він повністю не розчиниться, та додайте його до маси з білками. Продовжуйте збивати масу ще приблизно 10-15 хвилин, доки вона не стане густою та пухкою. Додайте барвник для їжі за потреби та перемішайте. Викладіть пергаментний папір на деко для випікання та розмістіть на ньому зефір. Використовуйте кондитерський мішок, аби надати йому красиву форму.

Кулінари розповіли про неймовірно простий рецепт домашнього зефіру – солодощі своїми руками
Кулінари розповіли про неймовірно простий рецепт домашнього зефіру – солодощі своїми руками

Дайте зефіру висохнути протягом 6-8 годин або, що краще, всієї ночі. Після висихання, акуратно зніміть зефір з дека для випікання. Домашній зефір готовий до дегустації. Можна посипати його цукром або кокосовою стружкою, якщо бажаєте. Насолоджуйтеся цією ніжною та ароматною смакотою!

Популярне

Схожі статті

Натираю 1 плавлений сирок і 1 яйце: чи то салат, чи то намазка, але стала “коронною” на моєму столі

З найпростіших продуктів можна приготувати намазку, яка стане відмінним доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Лише за 15 хвилин вашого часу смачна страва вже буде красуватися на вашому столі. 

Син Софії Ротару показав, як нині виглядає матуся: жінці 76 років, а на вигляд не більше сорока п’яти

Єдиний син Софії Ротару Руслан Євдокименко розмістив у себе в Інстаграмі свіжу світлину мами. 76-річна жінка вражає своїм моложавим виглядом та оптимістичним настроєм.

Потап образився і заблокував Позитива у соцмережах після критики на свою адресу: від дружби до “ігнору”

Потап та Позитив багато років були не тільки колегами, а й добрими друзями, які пліч-о-пліч проходили через терти сучасного шоу-бізнесу. Які кішка пробігла між ними сьогодні?